SİYASET: ‘Stadlarda şiddeti teşvik eder’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Başbakan Binali Yıldırım’ın Konyaspor açıklamasına tepkisini dile getirdi. CHP Spor Üst Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, “Konyaspor’a verilen cezanın en hafif şekilde atlatılması için gereken gayreti göstereceğim” diyen Başbakan Binali Yıldırım’ı uyararak, “Başbakan’ın sporun iç işleyişine müdahale etmesi iyi sonuçlar doğurmaz. Stadlarda şiddeti teşvik eder. Çünkü ‘AKP yandaşı görünürsek bize dokunan olmaz’ diye düşünebilecek holiganlara, yandaş maskesi adı altında stadlarda terör estirme fırsatı verir” diye konuştu.

“ATATÜRK HEYKELLERİNE SALDIRILARIN ARDINDA ÖRGÜT BAĞLANTISI ARAŞTIRILMALI!”

Cankurtaran’ın gündeminde Atatürk heykellerine yönelik son dönemde artan saldırılar da vardı. Cankurtaran, “Göztepe – Eskişehir maçında çıkan olayların ardında aralarında İzmir marşı söyleyen ve Atatürk maskeleri takanların da olduğu 72 Göztepe taraftarı hakkında ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları’ suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı. İzmir Marşı söyleyen taraftarların ardında örgütsel bir bağ arayanların hiçbirinin aklına Atatürk heykellerine yönelik düzenli bir hal alan bu saldırıların ardında acaba örgütsel bir bağ var mıdır diye sormak ya da araştırmak geliyor mu?” diye konuştu.

“HEM SEÇİLME YAŞINI 18’E İNDİRMEKLE ÖVÜN HEM DE ALMAN BAKAN’IN YAŞINA TAKIL!”

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’e “Senin siyasetteki geçmişin ne? Kaç yaşındasın şeklindeki sözlerini eleştiren Cankurtaran, “ Erdoğan’ın referandum öncesi en büyük propagandası seçilme yaşını 18’e indirmekle övünmesiydi. Aynı kişi şimdi kalkıp 58 yaşındaki Alman Bakan’a senin yaşın kaç diye seslenebiliyor. Bu makamda oturan biri daha sorumlu açıklamalar yapmalıdır” diyerek sözlerini tamamladı.

CUMHURİYET