EĞİTİM: YÖK öğrenim ücretlerini açıkladı

YÖK’ten öğrenim ücreti ile ilgili açıklama geldi. YÖK, 667 KHK uyarınca ÖSYM tarafından diğer yükseköğretim kurumlarına yerleştirilerek kayıt yaptıran öğrencilerin 2017-2018 eğitim-öğretim yılı öğrenim ücretlerine ilişkin açıklama yaptı. Buna göre öğrenciler, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı öğrenim ücretlerini bir önceki yıl ödemiş oldukları ücrete TÜİK tarafından yayımlanan Temmuz dönemi TÜFE artış oranının (yüzde 9,79) uygulanması sonucu hesaplanan tutar üzerinden ödeyecek.

YÖK, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı öğrenim ücretlerine ilişkin açıklama yaptı. YÖK’ün açıklaması şöyle:
Bilindiği üzere 667 sayılı KHK ile kapatılan yükseköğretim kurumları öğrencilerinin tercih sonucu yerleştikleri yükseköğretim kurumlarına 2016-2017 eğitim-öğretim döneminden sonraki dönemlerde öğrenim ücretlerinin hesaplanmasında bir önceki yıl ödemiş oldukları ücrete o yılın TUİK tarafından yayınlanacak olan Ağustos ayı TÜFE artış oranları uygulanacağı 29.11.2016 tarihinde kamuoyuna duyurulmuştu.
Ancak Kurulumuza yapılan başvurulardan yükseköğretim kurumlarında kayıt yenileme tarihlerinde farklılıklar olduğu anlaşıldığından ve Ağustos ayı TÜFE artış oranı kayıt döneminde henüz belirlenmediğinden, öğrenciler 2017-2018 eğitim-öğretim yılı öğrenim ücretlerini bir önceki yıl ödemiş oldukları ücrete TÜİK tarafından yayımlanan Temmuz dönemi TÜFE artış oranının (yüzde 9,79) uygulanması sonucu hesaplanan tutar üzerinden ödeyeceklerdir.
Döviz cinsinden belirlenmiş olan ücretlere ise TÜFE artış oranının uygulanmayacaktır.

SÖZCÜ