OTOMOBİL: Direksiyon sınavları hakkında bilgi

Ehliyet sınavında başarılı olan adaylar direksiyon sınavı ne zaman yapılacak merak ediyor. 29 Temmuz’daki ehliyet sınavı sonuçları açıklandı. Peki direksiyon sınavı ne zaman yapılacak? Direksiyon sınavında nelere dikkat edilmeli?

Sürücü adayları 29 Temmuz’da katıldıkları ehliyet sınavı sonuçlarını öğrendiler. Başarılı olanlar direksiyon sınav tarihini öğrenmek için google üzerinden araştırmalar yapıyorlar. Bir taraftan da direksiyon sınavında neler dikkat edilmeli, neler yapılmalı araştırılıyor. Zaman kaybetmeden şoför koltuğunda oturmak isteyenler için geri sayım başladı. Peki direksiyon sınavı ne zaman, hangi tarihte?

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen direksiyon sınav tarihler henüz belirlenmiş değil. 29 Temmuz’daki sınavın sonuçları 10 Ağustos’ta açıklandı. Tahmini olarak direksiyon sınavı 5-15 gün arasında yapılacak.

Tahmini direksiyon sınav tarihleri;
19-20 Ağustos 2017 Ana direksiyon sınavı
16-17 Eylül 2017 1. Ara direksiyon sınavı
30 Eylül – 01 Ekim 2017 2. Ara direksiyon sınavı
21-22 Ekim 2017 3. Ara direksiyon sınavı

DİREKSİYON SINAVINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Aracınızın kapısını sol elle açarak sağ ayağınızla giriş yapınız. Araca binerken arkanızdan gelen bir araç varsa onu görebilmeniz içidir bu vesileyle olası kazalarda yaralanma riski ortadan kalkar. Sınav giriş belgenizi ve nüfus cüzdanınızı komisyon başkanına vererek imza tutanağını imzalayınız. Aynaları, koltuğu kendinize göre ayarladıktan sonra mutlaka emniyet kemerinizi takınız. Vites takılı durumdaysa, debriyaja basarak boşa alınız. Debriyaja basılı konumdayken kontağı çevirip araç çalışmaya başladıktan sonra anahtarı basmayı bırakınız. Gideceğiniz yöne göre sinyalinizi veriniz, frene basarak el frenini indiriniz. Ayağınız sonuna kadar debriyaja basılı haldeyken vitesi 1’e takarak kalkışınızı yapınız.

SÖZCÜ