KÜLTÜR: Efsanevi grup İstanbul’a geliyor!

Progresif rock-metal müziğin efsanevi topluluğu Dream Theater, İstanbul’a geliyor. Dream Theater, kariyerinin en önemli albümü ‘Images & Words’ün 25. yıl dönümünde bir daha tekrarı olmayacak çok özel bir konseptle İstanbul’da sahne alacak.

Progresif rock ve metal hayranlarının uzun yıllardır bekledikleri an nihayet gerçekleşiyor. Dream Theater, kariyerini tabiri caizse uçuran albümün 25. yıl turnesiyle 10 Ekim’de İstanbul’da Volkswagen Arena’da olacak. ABD’li grup bu konserde klasikleşmiş albümü ‘Images & Words’”ü baştan sona çalmakla kalmayacak, kariyerinin farklı dönemlerinden en iyi parçalarını ve 23 dakikalık efsanevi epiği ‘A Change of Seasons’ı da eksiksiz olarak icra edecek.

‘Images & Words’ Dream Theater’ın sadece en çok satan albümü değil, aynı zamanda grubun şakayla karışık ‘tek hit’imiz’ diye yorumladığı ‘Pull Me Under’ şarkısını içeren albüm.

Dream Theater, ‘Images & Words’ün görselliğinden ve ses kuşağından yola çıkarak hazırladığı özel bir sahne ve ışık tasarımıyla dünyanın en iyi yüksek sesli (amplified) müzik altyapısına ve akustiğine sahip konser mekanlarından Volkswagen Arena’da olacak. Grup, 25. yıldönümü konserinde ‘Images and Words’ dışında bu albümü hazırladıkları dönemde yazdıkları, 7 bölümden oluşan ve 23 dakikalık süreye sahip ‘A Change of Seasons’ı da baştan sona çalıyor olacak ki, bu şarkı daha sonra kendi adını taşıyan ayrı bir EP’de yayımlanmış ve hayranlar arasında efsanevi bir statüye sahip olmuştu. Dream Theater, yıllar içinde bu şarkıdan bazı bölümleri konserlerine çalsa da şarkının tamamını epeydir bir bütün olarak çalmıyordu.

SÖZCÜ