EĞİTİM: 2018 AÖF kayıtları başlıyor

AÖF kayıtlarını yaptıracak olan öğrenciler için işlem tarihleri büyük önem taşıyor. Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) ÖSYS yeni kayıt işlemleri 21-29 Ağustos tarihleri arasında başlayacak. İnternetten başvuru yapmayan adayların kayıt işlemleri geçerli sayılmayacak.
AÖF KAYITLARINDA ÖNEMLİ AYRINTI
İnternetten başvuru yapmak kayıt için yeterli değildir. Anadolu Üniversitesi yaptığı AÖF duyurusunda şu ayrıntılara dikkat çekti. 29 Ağustos 2017 tarihinden sonra İnternetten veya başka bir yöntemle başvuru yapılması mümkün değildir. Elektrik kesintisi, teknik arızalar veya İnternet hattınızın kesik olması vb. nedenlerle başvuru yapamama durumunda kalmamanız için başvurunuzu son günleri beklemeden yapınız. İnternetten başvuru süresi kesinlikle uzatılmayacaktır.
AÖF İÇİN GEREKLİ KAYIT BELGELERİ NELER?
-> Lise diploması
-> Kimlik Fotokopisi
-> 12 Adet vesikalık fotoğraf
-> Öğrenci katkı payının ödendiğine dair banka dekontu
SINAVSIZ AÖF DE MÜMKÜN!
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin her hangi bir bölümünden mezun olan veya örgün eğitim alan öğrencilere sınavsız ikinci üniversiteye sınavsız giriş hakkı verildi. AÜ Açıköğretim Fakültesi Balıkesir Büro Yöneticisi Necati Eroğlu, sınavsız giriş konusunda bilgi verdi. Eroğlu, “Anadolu Üniversitesi (AÜ), üniversitelerin herhangi bir bölümünden mezun (Açıköğretim Fakültesi dahil) olan ya da örgün üniversitede okumaya devam edenler için 37 ön lisans , 18 lisans bölümünü şartsız ve sınavsız okuma imkanı sunuyor. Bu yıl Suudi Arabistan’a da büro açan üniversitemiz, Acil Durum ve Afet Yönetimi, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon, İlahiyat (Arapça), İşletme (İngilizce) ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) programlarını da açtı” dedi. Müdür Necati Eroğlu, halen aynı alanda olmamak şartıyla Anadolu Üniversitesi İktisat, İşletme ve Açıköğretim Fakültesi bünyesindeki ön lisans ve lisans programlarından birini tercih ederek ikinci üniversite kapsamında bölüm okuma fırsatının ortaya çıktığını söyledi. Eroğlu, “Hayata ve kendisine bir değer katmak isteyen , ben de bu toplumun bir bireyiyim” diyenler üniversitemizi tercih ediyor” dedi.
AÖF SINAV TARİHLERİ BELLİ OLDU
AÖF sınav tarihleri: 2017-2018 güz ve bahar dönemi sınav tarihleri netleşti. Buna göre yeni dönemde sınavlar ne zaman başlıyor, 3 ders sınavı ile ne zaman sona eriyor. İşte o tarihler:
– Güz dönemi vize sınavı 25 Kasım 2017 tarihinde başlıyor, 26 Kasım 2017 tarihinde sona eriyor.
– Güz dönemi final sınavı 13 Ocak 2018 tarihinde başlıyor, 14 Ocak 2018 tarihinde sona eriyor.
– Bahar dönemi vize sınavı 14 Nisan 2018 tarihinde başlıyor, 15 Nisan 2018 tarihinde sona eriyor.
– Bahar dönemi final sınavı 2 Temmuz 2018 tarihinde başlıyor, 3 Temmuz 2018 tarihinde sona eriyor.
– 2018 üç ders sınavı 21 Temmuz 2017 tarihinde yapılacak.

SÖZCÜ