BEŞİKTAŞ: Tecavüz şüphelisi sanat yönetmeni

Ünlü televizyon dizilerinde sanat yönetmenliği yapan bir H.S., üniversite öğrencisine tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı. İstanbul’da birlikte eğlendikten sonra gece ‘Gidip telefonumu şarj edelim’ diye evine götürdüğü üniversite öğrencisi H.B.G.’ye (26) tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan H.S., ifadesinde “Kendi rızasıyla oldu. Benim boyumda benden iri biri, zorla ilişkiye girmem mümkün değil” dedi.

Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencisi 26 yaşındaki H.B.G., eski erkek arkadaşının asistanlığını yaptığı gibi dizilerin sanat yönetmeni H.S. ile geçen ay bir mekanda karşılaştı. Aynı masada oturan ikili bir süre sohbet ettikten sonra H.S., H.B.G.’yi “Telefonumun şarjı bitti, evim yakın, gel bana gidelim, şarj ettikten sonra tekrar çıkarız” diyerek evine davet etti. Evde bir süre vakit geçirdiler. Hürriyet’ten Ceylan Sever’in haberine göre, H.S., “Burada yatak var, burada kal” dediği H.B.G.’den olumsuz yanıt alınca ısrar etti. İddiaya göre daha sonra H.B.G.’ye cinsel saldırıda bulundu. Evden çıkan H.B.G gittiği hastanenin polisine şikayetçi oldu. H.B.G.’nin daha önce de tacizde bulunduğunu ileri sürdüğü H.S. gözaltına alındı.

‘BENİM BOYUMDA BENDEN İRİ’

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan H.S., “H.B.G asistanımın eski sevgilisiydi. Ben kendisine daha önce tacizde bulunmadım. Öyle olsaydı evime gelmezdi. Beşiktaş’ta eğlendik. Gece eve geldiğimizde de bir miktar alkol aldık. Balkonda oturduk ve daha sonra ilişkiye girdik. Kendi rızasıyla oldu. Zaten benim boyumda benden iri biri, zorla ilişkiye girmem mümkün değil” dedi.

“BİPOLAR HASTASI”

H.B.G’ye karşı zor kullanmadığını söyleyen H.S., “Odam dış kapıya çok yakında istese gidebilirdi. Balkon camlarından bağırması halinde komşular yardıma koşardı. Balkonda 5-10 dakika durdu. Bu sırada değişik ruh haline girdi, düşme riski taşıyordu, bileklerinden tutup çektim. Sonra gitti. Eski nişanlısı bipolar hastası olduğunu söylüyordu. H.B.G.’nin omuzlarına baskı uyguladığım doğru değildir. Bu hasta kişinin benim kariyerimi, hayatımı mahvetmesinden korkuyorum. Çalıştığım sektörde çok kadın var onun ile zorla ilişkiye girmem söz konusu değil” dedi.

İfadesi alındıktan sonra savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen sanat yönetmeni H.S. ‘cinsel saldırı’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CUMHURİYET