SİYASET: Akraba kriteri

AKP teşkilatlarında akraba kriteri getirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haftalardır dilinden düşürmediği teşkilatlardaki yenilenme, kongre sürecinde hız kazanacak. Devletle iş ilişkisi bulunan ve siyaseti kendi menfaatleri doğrultusunda kullanmaya çalışan kişilerin adaylığına izin verilmeyecek. Bundan böyle; milletvekili, belediye başkanı, il ve ilçe başkanının birinci derece yakınlarının AKP teşkilatlarında görev alamayacağı söyleniyor. Bu gelişme, parti yönetiminde bakanlık seviyesinde bulunan bazı isimlerin yakınlarına verilen görevleri akıllara getirdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP teşkilatlarında ‘metal yorgunluğu’ var diyerek değişimin şart olduğunu sık sık gündeme getiriyor.
Partide 12 Kasım’a kadar tamamlanması planlanan kongre sürecinin de birinci gündem maddesi teşkilatlarda yapılacak değişimler…

İŞ ÇIKARI OLANLARA, AKRABALARA TEŞKİLATTA YER YOK!

Bugün hükümete yakın gazetelerde de yer alan bazı haberlere göre; değişimle birlikte, devlet kurumlarıyla iş ilişkisi bulunan, belediyelerden iş alma eğilimi olan iş alanlarında çalışan ve siyaset mecrasını kendi menfaatleri doğrultusunda kullanmaya çalışan kişilerin aday olmasına müsaade edilmeyecek.
Belediye meclisi ve il genel meclisi üyesi olanlar da teşkilatlarda yönetim kurulu üyeliği sıfatını kullanamayacak.
Bir kişiye iki görev vermemeye özen gösterilecek. Milletvekili, belediye başkanı, il ve ilçe başkanının birinci derece yakınları da parti yönetimlerinde görev alamayacak.
Akraba ilişkisi olmayanların yönetimlerde olmasına özen gösterilecek.

SÖZCÜ