TEKNOLOJİ: GTA 6’nın çıkış tarihi ertelendi

Yeni nesil konsollar ve PC için de yayınlanan GTA 5 , Rockstar Games’e tarihinde en çok para kazandıran oyun ünvanını kaptı. Bu rekor, firma değerini son derece katladı. Rockstar Games ve 2K Games’i bünyesinde barındıran Take-Two Interactive, 30 Haziran 2017’de sona eren ikinci çeyrek finansal raporlarını paylaştı.

Rapora göre aradan 4 sene geçmesine rağmen, sadece Grand Theft Auto: Online’dan kazanılan gelir, bir önceki yıla göre yüzde 72 büyüme gösterdi.
Take-Two Interactive ise bu büyümenin sebebinin tüketicilerin tekrarlayan mikro ödemeleri olduğunu belirtti. Yani Grand Theft Auto: Online içerisinde satışa sunulan Shark Cash Card.
Bu kartlar, 100.000 dolar ile 8.000.000 dolar arasındaki GTA Online para miktarını, gerçek para birimi olan 5 dolar ile 120 dolar arasında satışa sunuyor.

GTA Online, GTA 6’nın katili oldu!
Tabi bir Shark Cash Card geliri, yeni bir oyun parasını da geçiyor. Zaten bu yüzden Grand Theft Auto 6’nın da çıkış tarihi uzadı.
Grand Theft Auto: Online’ı halen önemli kılan bir diğer etken ise oyuna sürekli gelen ücretsiz DLC’ler oluyor. Bu DLC’ler ile yeni binalar, araçlar, silahlar satın alırken, yepyeni görevlere de ev sahipliği yapıyorsunuz.
Bu yeni görevler ve DLC’ler için de baya büyük bir miktarda paranız olması gerekiyor. Bu parayı ya Shark Cash Card satın alarak erişebiliyorsunuz ya da baya zorlu görevlere uzun zaman ayırarak erişmeye çalışıyorsunuz.

SÖZCÜ