TURİZM: Bayram turlarında fırsatlar

Kurban Bayramı’nda farklı bir tatil planlıyorsanız, bu turları kaçırmayın. Seyahat şirketlerince düzenlenen turlar Kurban Bayramı fırsatlarıyla tatilini farklı coğrafyalarda farklı kültürleri keşfederek geçirmek isteyenlere dünyanın kapılarını açıyor…

Seyahat trendlerini belirleyen turlar, Kurban Bayramı tatili için hâlâ karar veremeyenlere ve tatil fırsatını son güne bırakanlara muhteşem bir tatil fırsatı sunuyor. İtalya’dan, İspanya’ya, Orta Avrupa’dan Balkanlar’a, Benelüks ülkelerinden, Fransa’ya, Amerika’dan Uzak Doğu’ya dünyanın en özel seyahat noktaları ve alternatif vizesiz destinasyonlar unutulmaz bir yaz tatili geçirmek isteyenleri bekliyor. Ayrıca yurtiçi turları kapsamında özel seçenekler de bayram tatili alternatifleri arasında yer alıyor.

Seyahatseverlerin gözdesi: İtalya

İtalya, Türkiye’de yaşayan seyahatseverlerin tatil için tercih ettikleri ülkelerin başında geliyor. Tarih, kültür ve sanatı harmanlayan şehirleri, muhteşem doğası ve eşsiz gurme lezzetleri İtalya’yı bir cazibe merkezi haline getiriyor. Seyahatseverler, Prontotour’un İtalya turlarıyla Roma, Milano, Napoli, Bologna, Floransa ve Venedik gibi şehirlerde tarih ve sanatın ahengiyle büyüleniyor.

Büyülü bir masal: ispanya

Kendine has kültürü, mimarisi, tarihi ile İspanya, unutulmaz bir yaz tatili vaadediyor. Geçmişten günümüze farklı kültürlerin oluşturduğu muhteşem sentezi koruyabilen tarihi dokusu ile Madrid, Barselona, Valencia ve Bilbao hafızanızda silinmeyen izler bırakacak.

Tarih ve sanatın merkezi: Orta Avrupa

Seyahatseverler, Orta Avrupa turlarıyla Viyana, Prag ve Budapeşte’nin romantik sokaklarını keşfediyor. Görkemli kaleleri, sarayları ve köprüleriyle Avrupa mimarisinin en güzel örnekleri arasında fotoğraflar çekilirken, ünlü besteci Mozart’ın eserleri kulaklarınızda çınlıyor. Budapeşte’de lezzetli yemekler eşliğinde eğlenebilirsiniz.

Eğlence ve romantizmi tercih edenlere: Benelüks ve Paris

Dolu dolu bir yaz tatili isteyenler Benelüks ülkeleri ve Fransa turlarıyla tarih, sanat ve gurme lezzetleri keşfediyor. Seyahat tutkunları eğlencenin merkezi Amsterdam’ın renkli gece hayatını deneyimlerken Paris’in romantizminin keyfini çıkaracak.

Vize ile vakit kaybetmek istemeyenlere

Hem vizesiz hem yakın olsun diyen seyahatseverlere muhteşem doğası ve Osmanlı’dan kalma tarihi eserleri ile Saraybosna, Üsküp, Ohrid, Belgrad’ın yer aldığı Balkan turları alternatif oluyor. Deniz tatili yapmak isteyenlere, mavinin en güzel tonlarını sunan gemi ile Yunan adaları turları ya da daha farklı bir yakın coğrafya tercih edenlere kültürleri buluşturan Beyrut yine Prontotour’un vizesiz turları arasında yer alıyor. Fas ve Ukrayna da vizesiz turlar kapsamında seyahat tutkunlarını bekliyor.

Egzotik ve uzak rotalar

Daha egzotik ve uzak ülkeleri tercih edenler Phuket, Bangkok, Pattaya gibi Tayland şehirlerine Uzak Doğu turları ya da New York, Los Angeles, Las Vegas, Miami ve Bahamaları kapsayan Amerika turlarını tercih ediyor. Latin rüzgarını hissetmek isteyenlere Güney Amerika turları, farklı bir seyahat deneyimi yaşamak isteyenlere Hindistan turları alternatif oluyor.

Yurtiçinde kültür turları

Seyahat turları yurtiçinde de gezginleri Ege, Akdeniz ve Anadolu’nun muhteşem coğrafyası ve kültür mirasıyla buluşturuyor. Eskişehir ve Kapadokya doğası ve gurme lezzetleriyle, Karadeniz mavinin en güzel tonları, Helenistik dönemden kalan eserleri, Ege ve Akdeniz mutfağının en güzel örnekleriyle kralların ülkesi tatilini yurtiçinde geçirmek isteyenleri bekliyor.

SÖZCÜ