GÜNDEM: Bayram tatili açıklandı

Türkiye’nin bu günlerde en çok merak ettiği soru Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Yurdumuzun dört bir yanında yaşayan vatandaşlarımız Kurban Bayramı ne zaman, Kurban Bayramı tatili kaç gün? Sorularının cevaplarını arıyor. Tatil 30 Ağustos’la birleşti mi? Bayram tatili kaç gün? 10 günlük tatil karar verildi mi? İşte detaylar…

Kurban Bayramı için geri sayım başladı. İslam alemi büyük bir merakla bu kutsal bayramı bekliyor. Tatil 6 gün mü? Peki Dünyanın dört bir yanında kutlanacak Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili 10 gün oldu mu? Kurban Bayramı tatili kaç gün? Kurbanlık fiyatları belli mi? Bayram tatili ne zaman? İşte Kurban Bayramı ile ilgili tüm merak edilenler…

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?
Ramazan Bayramı sonrası gözler Kurban Bayramı’na çevrildi. Her geçen sene biraz daha gerileyerek yaz aylarına doğru çekilen Kurban Bayramı, bu yıl 31 Ağustos Perşembe günü Arefe sonrası başlayacak. 01 Eylül- 04 Eylül arası tam dört gün sürecek Kurban Bayramı, arefe günü de dahil edilirse 31 Ağustos Perşembe günü başlayıp 04 Eylül Pazartesi günü son bulacak. Tatil merkezlerinin merakla beklediği konu ise tatil uzatma ve birleştirme kararı konusu. Bu sene uzun soluklu olmasa da, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın resmi tatil olması ve arefe gününün tam gün ilan edilebilmesi, bu konuyu gündeme taşındı. Bu gelişmeler göz önünde bulundurulursa toplam tatil süresinin 6 güne çıkma ihtimali var. 2018 yılı Kurban Bayramı’nın ise, tüm bayram günlerinin hafta içine gelmesi nedeniyle 9 gün olması bekleniyor. 2018 yılında kutlanacak olan Kurban Bayramı’nın arefe günü 20 Ağustos Pazartesi günü olacak. Bayramın dördüncü ve son günü ise 24 Ağustos tarihine denk geliyor.
AREFE GÜNÜ TAM GÜN OLABİLİR
Özellikle tatil merkezlerinin merakla beklediği tatil uzatma ve birleştirme kararı bu yıl uzun soluklu olmasa da, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın resmi tatil olması, arefe gününün tam gün ilan edilebilmesi konusunu gündeme taşıdı. Bu gelişmeyle birlikte toplam tatil süresi 6 güne çıkabilir. Diğer bir ihtimalle de 28-29 Ağustos tarihlerinin resmi veya idari tatil ilan edilmesi, tatilin 10 güne çıkmasını mümkün kılabilir.
KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR?
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Osmaniye Belediyesi’nin başkanlığında kurulan komisyon kurbanlıkların satış fiyatları tespit edildi. Başkanlığını Belediye Başkan Yardımcısı Hacer Burcu Yüceer’in yaptığı fiyat tespit komisyonunda , Belediye Veteriner İşleri Müdürü Hüseyin Küçük, Tarım İl Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim Dr. Yusuf Göktaş ve Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Bozkurt katıldı. Komisyonun aldığı karara göre kurbanlık hayvanların kilogram fiyatını sarıbaş, merinos, erkek keçi için 14,00 TL, mor koyun, kangal koyun ve Van beyaz koyun için 13,50 TL, büyükbaş hayvanlardan tosun 15,00 TL, düve 14,00 TL, kısır inek 12,00 TL olarak belirlendi.

SÖZCÜ