GÜNDEM: TSK’dan flaş açıklama!

Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadele operasyonları hakkında flaş açıklama yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından son bir haftadır sürdürülen teröristle mücadele harekatı kapsamında biri sözde lider kadrosunda 55 terörist etkisiz hale getirildi.

TSK’dan yapılan açıklamada “Etkisiz hale getirilen ve örgütten kaçarak teslim olan terörist sayısı göz önüne alındığında yürütülen operasyonların, bölücü terör örgütünü baskı altına aldığı ve örgütün dağılmasına yönelik önemli etkileri olduğu görülmektedir” denildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından son bir haftadır sürdürülen teröristle mücadele harekatı kapsamında biri sözde lider kadrosunda 55 terörist etkisiz hale getirildi.

Harekat kapsamında düzenlenen operasyonlarda terör örgütüne önemli kayıplar verildiği belirtilen bilgilendirmede şöyle denildi:

“İcra edilen operasyonlarda; biri sözde lider kadroda olmak üzere 55 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 19 piyade tüfeği, 1 makineli tüfek, 1 Kannas keskin nişancı tüfeği olmak üzere toplam 21 silah ile 20 kilo tahrip kalıbı TNT, 2.773 kilo amonyum nitrat, 1 roketatar sevk fişeği, 54 el bombası, 2 mayın, 234 fünye, 35 tüp, 1.495’i Biksi makineli tüfek mühimmatı olmak üzere yaklaşık 2.989 hafif silah mühimmatı, 2 gece görüş dürbünü, 25 telsiz, 45 şarjör ve çok miktarda el yapımı patlayıcı (EYP) yapımında kullanılan kablo ele geçirilmiş, 45 EYP tespit edilerek imha edilmiştir. Teröristler tarafından kullanılan 18 sığınak, barınak, mağara ve depo bulunarak kullanılamaz hale getirilmiştir. Van/Gürpınar/Çalyan Gölü bölgesi yakınlarında bomba yüklü araç eylemlerinde kullanılacağı istihbaratı alınan bir araç ele geçirilmiş ve imha edilmiştir. Bölücü terör örgütünün en önemli finansal kaynaklarından olan uyuşturucu ticareti ve Kaçakçılık ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde, 7.100 kök keneviri, 50 kilo uyuşturucu, 15.560 paket kaçak sigara ele geçirilmiştir. Etkili hudut denetim ve kontrolleri sonucunda sınırlardan yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 4.026 kişi yakalanmıştır.”

MİLLİYET