AKTÜEL: Artık vücutlar taranacak

Atatürk Havalimanı’nda vücut tarayıcılar bugünden itibaren kullanılmaya başlandı. ABD uçuşlarında yaşanan elektronik cihazların THY uçaklarının kabinine alınması yasağı kararının kaldırılması sonrası, güvenlik önlemleri çerçevesinde bir süre önce getirilen ve montajları tamamlanan 10 adet ‘Vücut Tarayıcı’ cihazı bugünden itibaren hizmete girdi.

Yetkililer yeni cihazlarda dişprotezi röntgeni çektirir gibi tarama yapılacağı ve görüntülerin de ekranda çizgi halinde görüleceğini söylediler. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından Atatürk Havalimanı için 10 adet ‘Vücut Tarayıcı’ (Body Scanner) alındı.

Yeni alınan vücut tarayıcılar konusunda verilen bilgide cihaza giren yolcunun üzerinde cisimlerin ekrana temsili şekil üzerinde belireceği ve operatörün de önündeki ekranda bu şekil üzerinde cisimlerin olduğu noktaların görüntüleyeceğini söyledi.

Ayrıca, Vücut Tarama cihazlarının DHMİ tarafından Atatürk Havalimanı için 10 adet, Ankara ve İzmir için de dörder adet alındığını açıkladılar.

SÖZCÜ