SPOR: ‘Şangay’da bir ofis açacağız’

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Çin’de düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Fikret Orman, Dış İlişkiler ve UEFA’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Torunoğulları ile birlikte Çin’in Zhuhai kentinde basın toplantısı düzenledi.

Fikret Orman, şunları söyledi:

“Beşiktaş’ın globalleşme vizyonunda attığımız bir adım ve bir senedir uğraştığımız bir proje. Bu ilk ama son değil. Bundan sonra da önümüzdeki en azından 5 sene planlanmış şekilde böyle bölgelere geleceğiz.

Avrupa’nın ilk beş liginde maçlar Uzak Doğu’da ve Amerika’da izlenebilirliğine göre saatler ayarlanıp oynanabiliyor. Onun içinde daha fazla ilgi görüyor. Ligin ve kulüplerin değerleri ve gelirleri artıyor.

Bizim de ülke itibariyle yurt dışına ve bu gibi organizasyonları destekleyecek şekilde hareket etmemiz lazım. Beşiktaş Yönetim Kurulu bu vizyonda hareket ediyor.

Çin’de çeşitli görüşmeler yaptık. Büyük bir ihtimalle Beşiktaş Kulübü olarak Şangay’da bir ofis açacağız, daimi bir personelimiz ve ofisimiz olacak. Global marka yönetimi açısından Malezya, Endonezya, Çin, Kazakistan ve Ortadoğu bölgesi bizim için önemli yerler. Azerbaycan da artık bizim kendi ülkemiz gibi, çok da taraftarımız var orada.

Artık globalleşmeye yönelik daha fazla çalışma içerisinde olacağız. Bu adımın bizden sonraki yönetimler için de önemli olacağını, Beşiktaş’a büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.

İlk defa bir Türk takımı buraya geliyor, basındaki yazılarda bunun pozitif tarafı yerine negatif haberler vardı.

Bizim amacımız potansiyeli yaratabilmek. Beni karşılayanlar arasında Çinli aileler, Beşiktaş formalı taraftarlar vardı. Yavaş yavaş taraftar sayısını büyütmek istiyoruz. Dünyanın büyük kulüpleri burada ve yıllar önce çalışmaya başlamışlar. Bizim için de bu sene yatırım senesi…

Globalleşme ve dünya kulübü olma yolunda 100 milyon taraftarın üzerine çıkmak istiyoruz. Global sponsorluklar önemli. Kulüp olarak ve ülke olarak izlenebilirliğimizi artırmamız lazım. Biz de kulüp olarak izlenirliğimizi artırmayı hedefliyoruz.

Beşiktaş da uzak uçuşlar yapıp bu tür bölgelerde maç yapmaya alışmalı, bu artık dünyanın bir gerçeği.

Çinliler bize karşı ilgili. Çin hükümeti de bize büyük destek veriyor. 2018 Çin’de ‘Türk Yılı’ olarak kutlanacak. Biz de ortaklaşa projeler yapmak istiyoruz. Devre arasında Türkiye’de maçlar yapmak gibi düşüncemiz var. Erdal Bey bu planları hazırlayacak, Yönetim Kurulumuzda görüşeceğiz.”

Beşiktaş JK