SİYASET: Şehitler Abidesi açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehitler Abidesi’nin açılışını yaptı. “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, buradaki programın ardından Beştepe Millet Camii’ne gelerek sabah namazını kıldı. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı önüne yaptırılan 15 Temmuz Şehitler Abidesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IM KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI;

“Türkiye’nin yaşadığı en büyük ihanetlerinden biri olan 15 Temmuz’un yıldönümünde şehitlerimize bir kez daha rahmet, gazilerimize sıhhat diliyorum. 15 Temmuz’u ne kendimiz unutacağız, ne de bizden sonraki nesillere unutturmayacağız. Destanların tek bir kahramanı olur, 15 Temmuz’un ise milyonlarca kahramanı var. Yarın MGK toplantısında hükümetimize OHAL’in tekrar uzatılması teklifini yapacağız.
AB bizimle dalga geçiyor, verdikleri sözü tutmazlar. Ne yaparsan yap Avrupa Birliği’nin tavrı ortada. 54 yıl geçti, 54 yıl, hala bizimle bunlar dalga geçiyor. Verdikleri sözleri tutmazlar, ‘vize uygulaması’ dersin tutmazlar, mültecilerle ilgili ‘şu kadar para vereceğiz’ derler vermezler. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz, başka bu işin çaresi yok.

Bunlara artık Guantanamo’da olduğu gibi özel elbise giydirip mahkemeye öyle gelmeleri lazım. Türkmen kardeşlerimize giden yardım TIR’larını hakları olmadığı halde durdurdular, bunun bedelini ödeyecekler. Türk milletinin varlık mücadelesi verdiği dönemde terör örgütünün desteklerdiği siyasetçilerle birlikte yürüyorlar. Türkiye düşmanlarıyla, Pensilvanya ile aynı dili kullananları asla affetmeyeceğiz. Geleceğimize silah doğrultan hainlerin hiçbiri bir daha gün yüzü göremeyecek.
Şehitlerimizin bedenlerini toprağa vermiş olsak da kendileri yüreğimizde hep yaşayacak. FETÖ’cü hainler ise hapishanelerin kalın duvarları arkasında çürüyüp giderken, her gün tekrar tekrar ölecekler. Her gün bir yenisini uydurdukları tarihler, peşine takıldıkları hezeyanlar hiçbir zaman gerçekleşmeyecek. FETÖ’cülere destek verenler de içeride, dışarıda er veya geç tarihin kara defterine isimlerini yazdırarak çekilip gidecekler.”

SÖZCÜ