GÜNDEM: Türkiye meydanlara akın etti

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dnümünde, tüm Türkiye’de vatandaşlar meydanlara yürüdü.

15 TEMMUZ demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Hatay´ın merkez İlçesi Antakya´da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Batman’da 15 Temmuz FETÖ’nün kanlı darbe girişiminin püskürtülmesinin birinci yıldönümünü anmak için vatandaşlar alanları doldurdu.

15 Temmuz darbe teşebbüsünün en önemli merkezlerinden olan Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde toplanan binlerce kişi ellerindeki Türk bayrakları ve meşalelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için yürüdü. İlçedeki vatandaşlar ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrenciler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı oteldeki çatışma bölgesinden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kadar yürüdü.

“DARBENİN 1 YIL DÖNÜMÜNDE DESTAN ALANINDA TOPLANILDI”
15 Temmuz darbe girişiminin 1’inci yıl dönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Marmaris’te oturan vatandaşların yanı sıra Türkiye’nin birçok yerinden öğrenci ve sporcular otobüslerle ilçeye akın etti. Vatandaşlar ve öğrenciler darbeci askerlerle polislerin çatıştığı ve daha sonra düzenlenerek 15 Temmuz Destanı adı verilen alanda toplandı. Polisin arama noktasından geçen vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla saat gece yarısını geçtiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbe gecesi halka seslendiği yerden ellerindeki meşalelerle yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında vatandaşlar tekbir getirdi. Cumhuriyet ve Atatürk Caddesi üzerinden yaklaşık dört kilometre yürüyen vatandaşlar 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na ulaştı. Binlerce kişi burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meclisteki konuşmasını izlemek için beklemeye geçti. İlçedeki turistlerde yürüyüşe ilgi gösterdi. Cep telefonlarının kameralarıyla görüntü alan turistler yürüyüşe alkışlarla destek verdi. Yürüyüş sırasında geniş güvenlik önlemleri alınırken, yürüyüşe katılanlar 15 Temmuz logolu tişörtler giydi. Vatandaşların demokrasi nöbeti sabaha kadar sürecek.

Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıl dönümü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle Rize’de yürüyüş düzenlendi.

AYDIN’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yapılan etkinlikte Cumhurbaşkanı’nın Marmaris’teki otelde korumaya çalışırken şehit düşen polis memuru Nedim Cengiz Eker’in annesi Güzel Eker baygınlık geçirdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Zonguldak’ta çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi.

Çanakkale’de, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında İskele Meydanı’nda şehitler anıldı.

Tunceli’de 15 Temmuz darbe kalkışmasının yıldönümü nedeniyle valilik ve belediye tarafından “15 Temmuz Şehitlerimizi Anıyoruz” programı gerçekleştirildi.

Amasya’da 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. yılında yürüyüş düzenlenip ardından demokrasi nöbeti tutulmaya başlandı.

Eskişehir’de ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ Anma etkinliği Vilayet Meydanı’nda düzenlendi.

Şanlıurfa’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında mehteran takımı eşliğinde yürüyüş gerçekleştirildi.

Adıyaman’da, Memur-Sen üyeleri, FETÖ/PDY’nin darbe 15 Temmuz’daki darbe girişimini birinci yıldönümünde kınadı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi organizesin düzenlenen etkinlik ve yürüyüşte binlerce kişi bir araya geldi.

Diyarbakır’da 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen Milli Birlik Yürüyüşü’ne katılan yaklaşık 70 bin kişi 250 metrelik Türk Bayrağı taşıdı.

Bursa’da, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı düzenlendi. Etkinlikler kapsamında Uludağ’a zirve yürüyüşü yapıldı. Demokrasi ve Şehitler Meydanı açıldı.

Konya’da 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle, binlerce kişi Mevlana Meydanı’nda buluştu. Törenlere eski Başbakan ve Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’da katıldı.

Adapazarı’nda, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü etkinliğinde yaklaşık 10 bin kişi ellerinde bayraklarla sloganlar atarak yürüdü.

Şırnak’ta 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle düzenlenen Milli Birlik Yürüyüşü’nde polis, asker ve vatandaşlar bir arada yürüdü.

Gaziantep’te’te, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen anma etkinliklerine binlerce kişi katıldı. Meydana akın eden vatandaşlar, sabaha kadar ‘Demokrasi nöbeti’ tutacak.

15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasının yıldönümü nedeniyle binlerce vatandaş, şehitleri anmak ve yapılacak etkinliklere katılmak için, Ankara’da farklı noktalarda toplandı.

DENİZLİ’de Merkezefendi Belediyesi’nin 15 Temmuz darbe girişiminde vatandaşların darbecilere direnişini temsilen Selçukbey Mahallesi’nde yaptırdığı 15 Temmuz Şehitler Anıtı törenle açıldı. Bir tankın önüne yatan ve tankın üzerine ellerinde bayraklarla çıkan vatandaşların tasvir edildiği anıt 6 ayda tamamlandı.

Antalya Valiliği öncülüğünde ‘Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü’ düzenlendi. Binlerce Antalya’nın katıldığı yürüyüş Anafartalar Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi’ni takiben Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürdü.

CHP’LİLER 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANDI

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümünde Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi Bakırköy İlçe Başkanlığı üyelerinin de aralarında olduğu bir grup, ellerinde Türk bayraklarıyla Atatürk Havalimanı’na geldi.
Atatürk Havalimanı Girişi Polis Arama Noktası önüne gelen CHP’liler burada bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ardından da 249 karanfil bıraktı.

SÖZCÜ