OTOMOBİL: Mercedes-Benz Türk 50. yılını kutladı

Türkiye’de 50 yıldır üretim gerçekleştiren Mercedes-Benz Türk, düzenlenen törenle yarım asırlık başarısını kutladı. 1967 yılında Otomarsan ismiyle İstanbul’da kurulan Mercedes-Benz Türk, 50. kuruluş yıldönümünü hikâyesinin başladığı Davutpaşa Fabrikası’nda bir törenle kutladı. Törenin düzenlendiği Davutpaşa’daki eski fabrika, şirketin yarım asırlık macerasının anlatıldığı bir müzeye de ev sahipliği yapacak.
Türkiye’de kesintisiz olarak üretim yaptığı yarım asır boyunca ihracatta da önemli bir paya sahip olan Mercedes-Benz Türk, 1 milyar Avro’yu aşan yatırımla da Türkiye’deki en büyük yabancı sermayeli şirketlerden biri konumunda.
Törene katılan Daimler AG Yönetim Kurulu Üyesi, Kamyon ve Otobüs Grup Başkanı Martin Daum törende yaptığı konuşmada, Türkiye’ye yatırımlarının devam edeceğini, özellikle de AR-GE çalışmalarıyla Almanya’daki merkez fonksiyonlar içinde önemli bir yere sahip olacağını belirtti.
2009’dan bu yana faaliyette olan AR-GE merkezini daha da geliştireceklerini kaydeden Daum, Aksaray kamyon fabrikasında üretimi ikiye katlamak için yeni bir yatırıma imza attıklarını belirtti.