KÜLTÜR: Fransız film gösterimleri

Fransız sinemasının dikkat çeken eserleri, Fransız film gösterimleri kapsamında, açık havada sinema severlerle Zorlu PSM Amfi’de buluşuyor. Fransız-Alman ortak yapımı olan romantik müzikalin başrollerini Catherine Deneuve ve Nino Castelnuovo paylaşıyor. Bütün konuşmaların şarkı ile verildiği film, yönetmenin deyimi ile bir “pop-art opera”. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye dahil 3 ödül kazanan yapımın Oscar adaylığı da bulunuyor.

Hikaye bir şemsiye dükkanın sahibi olan ve üvey annesi ile birlikte yaşayan genç Geneviève’in aşık olduğu adamla evlenmek istemesi ve annesinin buna karşı çıkması etrafında şekilleniyor.

Cherbourg Şemsiyeleri

Yapım: 1964 – Fransa

Türler: Dram, Muzikal, Romantik

Süre: 91 dk

Yönetmen: Jacques Demy

Oyuncular: Catherine Deneuve, Nino Castelnuovo, Anne Vernon, Marc Michel

Zorlu PSM Amfi’de Fransız Film Gösterimleri​

Zorlu PSM Amfi’de 17 Temmuz – 28 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Fransız Kültür Merkezi İş Birliği ile Fransız sinemasının farklı dönemlerine ait, farklı türlerin temsilcisi birbirinden özel filmler ücretsiz olarak yayınlanacak.

Başrollerini Catherine Deneuve ve Nino Castelnuovo’nun paylaştığı Altın Palmiye ödüllü Les Parapluies De Cherbourg ile başlayacak olan maraton, 2014 yapımı komedi-dram türünde dikkat çeken Tristess Club, Ünlü Fransız çizer Joann Sfar’ın aynı isimli eserinden uyarlanan animasyon Le Chat Du Rabbin, stajyer bir doktorun yaşadığı zorlukları anlatan Fransız César ödüllü Hippocrate, İran’ın Picasso’su olarak adlandırılan Bahman Mohasses’in hayatını anlatan belgesel türündeki Fifi Hurle De Joie ve suya temas ettiğinde super güçler edinen Vincent’ın hikayesinin anlatıldığı Vincent N’a Pas D’écailles filmleriyle devam ediyor.

Fransız sinemasının dikkat çeken eserlerini açık havada Zorlu PSM’nin dev perdesinde İstanbul Fransız Kültür Merkezi İş Birliği ile izleyebilirsiniz.