EMLAK: İstanbul’da ucuz ev bulmak

İstanbul’da emlak fiyatları aldı başını gitti derken, bazı bölgelerde ise ev fiyatlarında düşüşte yaşanıyor. Eskiden ulaşımın zor olduğu bazı İstanbul semtlerindeki evler, metro ve metrobüsün bu semtlere ulaşmasıyla birlikte artık talep görüyor. İstanbul Anadolu yakasında ev fiyatlarının uygun olduğu yerler; Kurtköy, Tuzla, Pendik, Sultanbeyli, Çekmeköy, Sancaktepe, Ataşehir ve Sultanbeyli oluyor. Gaziosmanpaşa, Esenyurt, Silivri, Beylikdüzü, Başakşehir, Küçükçekmece, Bağcılar ve Bahçelievler ise Avrupa yakasında bulunan, İstanbul’da ucuz evler olarak karşımıza çıkıyor.

Ucuz Evlerin Olduğu İstanbul Anadolu Yakası Semtleri

1) Tuzla

Tuzla Marina’nın hayata geçirilmesi, konut projelerinde Tuzla’yı gözde bir semt haline getiriyor. Tuzla’da bazı daireler 130 bin liraya satılıyor.

2) Pendik

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın bulunduğu ilçe olan Pendik’te 100 bin liraya ev bulunuyor. Kadıköy metrosunun Tavşantepe’ye kadar uzatılması, bölgeye olan talebi de artırıyor.

3) Kartal

İstanbul’da son zamanlarda en fazla konut projesinin hayata geçirildiği semtlerin başında Kartal geliyor. Kartal’da satılık ev fiyatları 100 bin liradan başlıyor.

4) Sancaktepe

Sancaktepe’de hayata geçirilmiş olan bazı projeler dikkat çekiyor. Site şeklindeki evlerin yanı sıra apartman şeklindeki konut inşaatları, bölgeye olan talebi artırıyor. Sancaktepe’de 90 bin liradan başlayan konut fiyatları, insana İstanbul’da ucuz evler de var dedirtiyor.

5) Sultanbeyli

Bu bölgedeki bazı daireler 90 bin ile 120 bin lira arasında satılıyor.

6) Çekmeköy

Çekmeköy’e metro yapıldıktan sonra buraya olan talebin artması bekleniyor. Bu bölgede 100 bin liraya ev alınabiliyor.

Ucuz Evlerin Olduğu İstanbul Avrupa Yakası Semtleri

1) Avcılar

Tüyap’a kadar uzatılan Avcılar metrobüsü sayesinde bölge talep görüyor. İstanbul Üniversitesi’nin burada olması Avcılar’ı oturma dışında, yatırım açısından da cazip hale getiriyor. Avcılar’da 95 bin liraya ev bulunuyor.

2) Beylikdüzü

Beylikdüzü’nde dört yaşına kadar olan binalarda, 75 bin liraya evler satılıyor.

3) Bağcılar

İstanbul’un en büyük ilçesi olan Bağcılar’da ev fiyatları 65 bin liradan başlıyor.

4) Esenler

Kentsel dönüşümün devam ettiği Esenler’de, 60 bin liraya ev satın alınabiliyor. Bu fiyat, İstanbul’da ucuz evler de var sözünü kanıtlıyor.

5) Bahçelievler

İstanbul’un en kalabalık semtlerinden olan Bahçelievler’de, 100 bin liranın altında ev bulunabiliyor.

6) Esenyurt

Esenyurt’ta satılık ev fiyatları 80 bin liradan başlıyor.

7) Büyükçekmece

Yaz aylarında nüfusu artan Büyükçekmece’de, yazlık ya da kışlık olarak kullanılabilecek konutlar 100 bin liraya alıcı buluyor.

8) Küçükçekmece

15 yaş üstü binalarda 75 bin liraya ev satın alınabiliyor. Kentsel dönüşüm ve raylı sistem çalışmaları tamamlandıktan sonra Küçükçekmece’deki ev fiyatlarının artması bekleniyor.

MİLLİYET EMLAK