AKTÜEL: LÖSEV dolandırıcılığa karşı uyardı

LÖSEV son beş yılda 72 milyon TL yardım yaptı. Geçtiğimiz hafta iyilikler tırı le il il gezerek Lösemi Hastası çocuklarla bir araya gelen ve Ramazan yardımları ile ailelere biraz olsun nefes aldırtan LÖSEV yetkilileri Bayrama sayılı günler kala bir kez daha tüm vatandaşları uyardı.

Çalışanları ve gönüllüleri ile sahaya inerek LÖSEV’in çalışmalarını sokak sokak anlatan ve esnafa, LÖSEV’in bağış toplayan değil vakıf prensipleri gereği sadece bağış kabul eden bir kurum olduğunu belirten yetkililer, Ramazanın son günlerinde bir kez daha dolandırıcılara karşı dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi. LÖSEV Yetkilileri yaptığı açıklamada, “Bizim için önemli olan tüm kanser hastası ailelerimize ulaşmak, onların ihtiyaçlarını karşılamak ve LÖSEV Gönül Dostlarını dolandırıcılık faaliyetlerine karşı uyarmak. Özellikle Ramazan ayı dolayısıyla maalesef vicdan simsarlarının sayısı bir hayli artıyor. Adımızı kullanarak, sahte makbuzlar ile bağış toplayan kişilere karşı dikkatli olunmalı ve itibar edilmemeli. LÖSEV asla sokakta para toplamaz. Para ile gazete, dergi satmaz. Evinize, işyerinize gelerek bağış istemez. Kendilerini acındırarak sizi sömüren kişileri 155 Polis İmdat veya LÖSEV telefonlarına ihbar ediniz ve yakalatınız” dedi.

20 BİNİ AŞKIN HASTAYA MİLYONLARCA LİRA YARDIM

2010-2015 yılları arasında 20 bini aşkın lösemili ve kanserli çocuklara toplam 72.067.112.49 TL yardım maddi yardım ve sayısız ayni yardım ilettiklerini dile getiren yetkililer, “Devlet desteği olmadan sadece bağışçılarımızın destekleri ile binlerce lösemili çocuğumuza ulaştık ve onları ve ailelerini kanserle olan savaşlarında yalnız bırakmadık. Ramazan ayı dolayısıyla hız verdiğimiz çalışmalarımızda, vakfımıza kayıtlı tüm ailelerimize ulaşmayı hedefliyoruz. “Önce Çocuklar İyileşsin” sloganıyla Ramazan bağışlarıyla, fitre ve zekatlarıyla, bu süreçte yanımızda olan tüm LÖSEV destekçilerine ve bağışçılarına sonsuz teşekkürlerimizi iletmek isteriz.

LÖSEV yetkilileri; “Sizler de; www.losev.org.tr adresinden, internet bankacılığı ile ve tüm bankalardan bağış ekranı aracılığı ile herhangi bir masraf ödemeden LÖSEV’e bağış yapabilir Ramazan bağışlarınızla çocukların iyileşmesine katkıda bulunabilir, onların hayatlarına dokunabilirsiniz” şeklinde tüm halkımıza çağrı yaptı.