KÜLTÜR: Artık politika yok

Dünyaca ünlü çizgi dizi South Park’ta artık politika olmayacak. Donald Trump esprileriyle gündeme gelen çizgi dizi South Park, yeni sezonda köklerine dönerek politik gündemden uzaklaşacak.

Çizgi dizi South Park’ın 21’inci sezon bölümleri önümüzdeki ay başlıyor.

1997 yılından bu yana devam eden South Park’ın yaratıcılarından Trey Parker, çizgi dizinin yeni bölümleri hakkında ipuçları verdi.

Los Angeles Times’a konuşan Parker, dizinin artık politik meseleleri ve gündemi bir kenara bırakacağını, ana karakterlerinin ‘saçma’ maceralarına odaklanacaklarını duyurdu.

Donald Trump esprileriyle gündeme gelen dizi hakkında Parker daha önce, Trump’ın kendisinin parodi gibi olduğunu söyleyerek artık ABD başkanı hakkında espri yapmayacaklarını açıklamıştı.

Parker bu defa verdiği röportajda, Donald Trump’ın ABD başkanlığına adaylığını koymasının ardından bu konuya fazlasıyla odaklanmalarını “Saturday Night Live’ın düştüğü tuzağa düştük ve bir anda CNN’e dönüştüğümüzü fark ettik, bu durumdan nefret ettik” dedi.

South Park’ın köklerine döneceği sinyalleri veren Parker, “Cartman’ın robot kılığına girip Butters’la uğraşmasına dönmek istiyorum, çünkü benim için South Park’ın özü bu: çocukluk yapan çocuklar” şeklinde konuştu.

NTV