GÜNDEM: DEAŞ hücresine operasyon

İstanbul’da eylem hazırlığındaki DEAŞ hücresine operasyon. Terör örgütü DEAŞ’in eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik olarak İstanbul TEM ekiplerince sabaha karşı düzenlenen operasyonlarda sansasyonel amaçlı eylem hazırlığı yapan bir DEAŞ hücresiyle, çatışma bölgelerine eleman gönderen bir hücre çökertildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM ekipleri, önceki gün CHP yürüyüş kortejine saldırı yapacağı ortaya çıkarılan DEAŞ terör örgütünün İstanbul’da da sansasyonel eylem hazırlığı yaptığını tespit edince operasyon düzenledi.
Saldırı tespiti sonrası eylemcilerin kalabileceği adresleri tek tek belirleyen polis ekipleri aralarında Ataşehir, Çekmeköy, Ümraniye, Pendik, Sultanbeyli, Bağcilar ve Başakşehir’de bulunduğu 9 ilçede operasyon düzenledi.
Sabaha karşı saat 03.00 sıralarında düzenlenen operasyonda sansasyonel saldırı hazırlığı yapan hücre üyelerinin de arasında bulunduğu 7’si Türk 22’si yabancı 29 şüpheliyi adreslerde yakalayarak gözaltına alındı.
20 ayrı adrese yapılan baskınla ele geçen eylem hücresinin örgütün Suriye’de bulunan üst yöneticilerinden saldırı talimatını aldıkları polis tarafından tespit edilirken, saldırının hedefi ve şekli yönündeki çalışmaların tespiti için çalışmalar devam ediyor.