MÜZİK: Yaz müzikle güzel…

Doremusic, yazın her anını müzikle doldurmak isteyen müzikseverler için enstrüman önerilerini paylaştı. Klasik gitar, ukulele, mızıka ve perküsyonlardan oluşan mini listedeki enstrümanların tümü seyahat koşullarına ve açık havada kullanıma uygun özellikler taşıyor. Ekonomik olmalarının yanı sıra, hiçbiri fazla bakım gerektirmiyor ve elektriğe ihtiyaç duymuyor. Böylece sahilde, kampta veya yolda geçen her an içinden geldiğince müzik yapmak mümkün oluyor.

Yaz demek, kentin yoğunluğu ve yorgunluğundan çıkıp, denize, doğaya karışma vakti demek. Sahildeki akşamlarda, ormanda kamp sırasında ya da bir yol macerasında yanına alınacak en hayati şeylerden biri ise kuşkusuz müzik. doremusic, tatilde sevdikleriyle birlikte küçük bir orkestra oluşturarak kendi müziğini yapmak isteyenler için enstrüman önerilerini paylaştı.

doremusic’in öneri listesi klasik gitar, ukulele, mızıka ve perküsyonlardan oluşuyor. Seyahate uygun, rahatça taşınabilen bu enstrümanların doğru marka ve modellerini belirlemek de önemli. Seçenekler ise şu şekilde:

• Epiphone Pro-1 Klasik Gitar, güzel klasik tonlar yakalamak isteyenler için ideal. İnanılmaz genişlikteki ton aralığı ile öne çıkan bu model, klasik gitarın kendine has eşsiz sesini yaz gecelerine taşıyacak.

• Kala Makala Waterman Soprano Ukulele, su geçirmez, dayanıklı, hafif ve taşınabilir bir seçenek. Mavi, yeşil, pembe, sarı, turuncu, siyah gibi farklı renkleri bulunuyor.

• Rohema’nın Shaker, Clave, Maracas ve Guiro gibi enstrümanlardan oluşan perküsyon ailesi, keyifli sesler ve ritimler için olmazsa olmaz. Küçük ebatlarının aksine, büyük sesler çıkaran perküsyonlar sayesinde bulunduğunuz her alanı bir dans pistine çevirebilirsiniz. Boyutları ve amatör denemelere uygun oluşlarıyla, özellikle çocuklar için de ideal.

• Hohner Traveller Harp C Mızıka (Do Majör), başlangıç seviyesindeki müzisyenler için, uygun fiyatlı bir seçim. Doygun sesleriyle yaza biraz blues havası katabilirsiniz.

Taşınabilir, ekonomik, dayanıklı ve ‘elektriksiz’ seçimler
Tümü portatif, ekonomik, dayanıklı ve bakımı kolay bu enstrümanların hiçbiri için elektriğe ihtiyacınız yok. Böylece mekandan bağımsız şekilde özgürce müziğinizi yapabilirsiniz. Ayrıca hepsi hem eşliğe hem soloya uygun. Bu da ister dostlarla paylaşılan neşeli bir gecede, istenirse de yalnız geçen melankolik saatlerde müziğin her an sizinle olmasını sağlıyor.

doremusic’e 600 noktadan ve internetten kolay erişim
doremusic en üst düzey profesyonellerden ilkokul öğrencilerine kadar her ihtiyaca ve tarza uygun enstrümanları 25 yıldır müzisyenlerle buluşturuyor. Türkiye’nin dört bir yanına yayılmış 25 mağazası ve 600 bayisi bulunuyor; www.do-re.com.tr üzerinden online alışveriş de mümkün oluyor. Bu sayede, tatile çıkarken müziğini yanında götürmek isteyen herkes, doremusic’in Türkiye distribütörü olduğu bu markalara rahatça ulaşabiliyor.

doremusic hakkında
Türkiye’de müzik enstrümanları sektörünün lideri doremusic, 1993 yılından bu yana hizmet veriyor. Bugün, 25 mağazası ve 600 bayisi ile Türkiye’nin dört bir yanındaki müzisyenlere ulaşan marka, Batı müziği enstrümanları kategorisinde piyanolardan gitarlara, davul ve perküsyonlardan nefesli enstrümanlara, yaylı enstrümanlardan ses sistemlerine kadar her ihtiyaca ve bütçeye uygun ürünler sunuyor. Yamaha, Bösendorfer, Gibson, PRS, Schecter, Mackie ve Zildjian gibi dünyaca ünlü 120’den fazla markanın Türkiye’deki distribütörlüğünü yapıyor.

Türkiye’nin kültürel ve sanatsal kalkınmasında söz ve pay sahibi olma misyonuyla faaliyetlerini sürdüren marka, 2014 yılından bu yana doremusic Akademi çatısı altında müzik eğitimi veriyor. Konserler, etkinlikler ve değerli müzisyenlere sponsor olan doremusic, kurumsal satışı ile de kamu ve özel sektörden pek çok kurumun müzik aletleri tedarikini üstleniyor.