ALIŞVERİŞ: Kusursuz yaz makyajı

Yaz mevsiminde makyaj yaparken dikkatli olmak gerekiyor. Kat kat sürülen boyalar çamurlaşabiliyor, hiç bir şey sürmeden de olmuyor. Cildinize nefes aldırmak istiyorsanız, ama makyajsız da sokağa çıkmak istemiyorsanız, önerilerimize göz atın…

Sözcü Gazetesi’nden edinilen bilgilere göre, 2017 yaz mevsimine hızla giriş yaptığımız şu günlerde “Makyajımdan asla vazgeçemem” diyenler ya da “Hafif bronz tenimle yaz akşamlarında küçük dokunuşlar isterim” diyenler… İşte size sadece birkaç ürünle yapabileceğiniz 2017 yaz makyajı. Makyajın detaylarını Benefit Kozmetik’ten öğrendik.

GÖZLERDE BRONZ MAKYAJ TRENDİ DEVAM EDİYOR
Yaz aylarında ağırlık yapmayan ten makyajı her zaman tercih edilir. Sıcaklardan dolayı terleyen ve yağlanan ciltte oluşan gözenekleri minimize edecek ince ten ürünleri kullanmak en doğrusu. Sadece bu ürünle ten makyajınızı oluşturabilirsiniz. Peki ince örtücüler istediğimiz derecede kapatıcılık sağlamıyorsa ne yapmalıyız? Suya dayanıklı özellikte olan kapatıcıları göz altları ve cildimizde gerekli duyduğumuz alanlarda uygulayabiliriz. Göz makyajı için bronz tonlarda, hafif gölgeler içeren farlar kullanılabilir. Dilerseniz bunu kontür uygulaması yaptığınız allığınızla bile sağlayabilirsiniz. Maskara tercihiniz tabii ki suya dayanıklı olandan yana yapmalısınız. İçinde kızıllık barındırmayan, ışıltılardan uzak bir bronz allık ve nude tonda bir ruj ile yaz akşamları için hazırsınız!

STROBING / ISLAK GÖRÜNÜMLÜ MAKYAJ TÜYOLARI
Strobing dediğimiz ıslak görünümlü ten makyajı hala trend olduğu için kontür stick ve highlighter ile yüzü boyutlandırıp, güneş tonlarında bir allık ile ten makyajını bitirerek siz de bu trendi takip edebilirsiniz. Dudağınızda mercan, turuncu, turuncu alt tonlu kırmızılar ve parlak pembeler yazın enerjisini içinizde hissetmenizi sağlayacak. Küçük bir tüyo; ruja karar vermeden önce giyeceğiniz kıyafete göre seçeceğiniz allığa uygun bir ruj tercih edebilirsiniz.

NO MAKE UP MAKE UP
Suya dyanıklı bir kapatıcıyı cildinizde sadece problemli bölgelerde uygulayıp, yanaklarınızda ve dudaklarınızda sıvı, kalıcı renklendiriciler tercih ederek hafif bir maskara ile makyajınızı tamamlayabilirsiniz. Yılın trendi olan Feathered Brows / Yukarı doğru taranmış kaşlar görünümünü yakalamak için 2 farklı tonda ince uçlu kaş kalemi yardımıyla kaş tellerini taklit eden küçük çizgiler çizip, 24 saat kalıcı ve suya dayanıklı bir şeffaf kaş sabitleyici ile görünümünüzü tamamlayabilirsiniz.