KÜLTÜR: ‘Kalbinizden sevgiyi hiç eksik etmeyin’

“Kalbinizden sevgiyi hiç eksik etmeyin, çünkü sevgi her şeyin anahtarıdır ve paylaştıkça çoğalır.” Barış Akarsu

Genç sanatçı Barış Akarsu, 10 yıl önce bugün 4 Temmuz 2007’de hayata veda etti. Genç yaşına rağmen, pek çok başarılı işler gerçekleştirdi. Türk Rock müziğine kendi tarzını kabul ettirdi. Türk halkının kalbinde de özel bir yer edindi.

Barış Akarsu, doğum gününü kutlamaya giderken, 29 Haziran 2007 tarihinde akşam saatlerinde Bodrum’un Torba Kavşağı’nda geçirdiği trafik kazası sonucu hastaneye kaldırıldı. Günlerce yaşam mücadelesi veren Akarsu, 4 Temmuz 2007’de hayatını kaybetti.

Ayrıca Beşiktaşlı olan ve maçları takip eden Barış Akarsu’yun ölümü ailesi ve tüm sevenleri ile Beşiktaş taraftarlarını da derinden üzmüştür.

Barış Akarsu kimdir?

29 Haziran 1979 tarihinde Bartın’da dünyaya gelen Barış Akarsu, Amasra’ya gelen müzisyenler sayesinde müzik hayatına başlamıştır. Gitar, klavye ve mızıka çalan Akarsu, solistlik yapmıştır. Akademi Türkiye adlı şarkı yarışmasında birinci olan sanatçı, Cem Karaca’nın Islak Islak adlı şarkısını yorumlamasıyla müzik dünyasında ses getirmiştir. Ünlü oyuncu Merve Sevi ile başrolleri paylaştığı Yalancı Yarim dizisinde canlandırdığı Tarık karakteri ile oyunculukta da başarılı işler gerçekleştirmiştir.

Barış Akarsu
Barış Akarsu

Hürriyet Gazetesi’nden edinilen bilgilere göre, 31 Aralık 2004’te Seyhan Müzik’ten Serdar Öztop’un yapımcılığı ile ilk albümü Islak Islakı piyasaya çıkardı. Bu albümden aynı yıl içerisinde “Islak Islak”, “Kimdir O”,”Amasra” ve “Mavi” parçalarına klip çekti. 3 Ağustos 2006’da ikinci albümü olan Düşmeden Bulutlarda Koşmam Gerek’i piyasaya çıkardı. 10 yeni ve 1 coverden oluşan albümde söz ve bestesi Akarsu’ya ait “Yeter Be” ve “Ben” adlı iki eser de bulunmaktadır. İkinci albümden; “Vurdum En Dibe Kadar” ve “Yaz Demedim” parçalarına klip çekildi. 2006 yılında Star kanalında yayınlanmaya başlanan Yalancı Yarim dizisinde başrollerden birini üstlendi. Bu dizinin ardından milyonlarca seveni tarafından “Alfonso Tarık” olarak anılmaya başlandı.