SİYASET: “Bir dava için yürüyoruz”

Adalet Yürüyüşü’nde İstanbul’a kalan mesafe azaldıkça katılım sayısı da artıyor. 19. gün etabının başında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ” Özellikle İstanbul’a yaklaşırken bazı provokasyon duyumları geliyor. ‘Provokasyon olacak’ diye. Zaten söylüyoruz. Otobüslerden duyuruyoruz. Bir provokasyonla karşılaştığınızda lütfen ama lütfen sadece alkışlayınız. Biz bir ideal için bir dava için yürüyoruz. Dolayısıyla bize taş da atılsa biz onu gül olarak kabul edelim. Küfür edilse güzel bir söz olarak kabul edelim.” dedi. Kılıçdaroğlu, Güneydoğu’da PKK saldırısı sonucu öldürülen 2 AKP yöneticisi için de konuştu. Öte yandan CHP’li Özgür Özel “Yürüyüşte cumartesi günü Gandi’nin rekoru, pazar günü de dünya rekoru kırılacak” dedi. Yürüyüşe Ülkü Ocakları eski Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Taşdelen de katıldı.

15 Haziran Perşembe günü Ankara Güvenpark’tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, on dokuzuncu gününde de İstanbul’a doğru yürüyüşüne devam ediyor.
Yürüyüş bugün Kocaeli’nin Kartepe İlçesi Eşme Mahallesi’ndeki noktadan başladı. Etabın başında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ‘provokasyon’ uyarısı yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli’nin Kartepe İlçesi’nden İzmit’e doğru yürürken kendisine depremzedeler de eşlik etti. Marmara Depremi’nde yakınlarını kaybedenler için yapılan İzmit’te Arızlı Irak Konutları’nda oturanlar dünden itibaren yürüyüşe katılırken, ‘Biz de adalet istiyoruz. Arızlı depremzedeleri’ yazılı dövizler taşıdı.

Yürüyüş tüm coşkusuyla sürüyor. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel “Dün 500 bininci adım atıldı. Cumartesi günü Gandi’nin rekoru kırılacak. Pazar günü de Kılıçdaroğlu ‘dünyanın en büyük yürüyüş eylemine’ imza atmış olacak” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN PROVOKASYON UYARISI

08:00 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 19. gün konuşmasında yine provokasyon uyarısı yaptı. -Sözlerinin başında Güneydoğu’da hain terör örgütü PKK’nın düzenlediği silahlı saldırılar sonucu yaşamını yitiren AKP’li yerel yöneticileri anarak ve onlara rahmet dileyerek başlayan Kılıçdaroğlu ‘Bazı duyumlar geliyor. ‘Provokasyon olacak’ diye. Lütfen provokasyonlara gelmeyin sadece alkışlayın’ dedi. Kılıçdaroğlu 19. gün başlangıcında şunları kaydetti “AKP’li iki yöneticinin ailelerine bağsağlığı onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Biz nereden gelirse gelsin zulmün karşısındayız. Mazlumun yanında olmak, haksıza karşı durmak bizim temel görevimizdir. Haksızlıkların artık çuvala sığmayacak boyuta ulaşmasıdır. Suçlayan, yargılayan, mahkum eden kişi aynı kişi. Ve buna adalet deniliyor. Bu adalet değildir. Böyle adalet olmaz. Özellikle İstanbul’a yaklaşırken bazı provokasyon duyumları geliyor. ‘Provokasyon olacak’ diye. Zaten söylüyoruz. Otobüslerden duyuruyoruz. Bir provokasyonla karşılaştığınızda lütfen ama lütfen sadece alkışlayınız. Biz bir ideal için bir dava için yürüyoruz. Dolayısıyla bize taş da atılsa biz onu gül olarak kabul edelim. Küfür edilse güzel bir söz olarak kabul edelim. Çocuklarımız için geleceğimiz için adalet için yürüyoruz”

SÖZCÜ