GÜNDEM: Etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı önemli bir açıklamada bulundu. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Özel Harekat birliklerinin yaptığı operasyonda 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Diyarbakır Lice’de etkisiz hale getirilen teröristlerin İçişleri Bakanlığı’nın terörden arananlar listesinde yeşil kategoride yer aldığı belirlendi.

Dün istihbarat üzerine başlatılan operasyonda Serhildan kod adlı Hakan Kızıl, Farkin kod adlı Hakan Özünlü ve Eyüp Çelik öldürüldü. Bugün de devam eden operasyonlarda öldürülen terörist sayısı 4’e çıktı.

Alınan bilgiye göre, dün Lice’de etkisiz hale getirilen 3 teröristten 2’sinin sözde Kendal alan sorumlusu ve sözde Amed eyaleti lojistik ve mali birim sorumlusu olduğu belirlendi. 2 teröristin İçişleri Bakanlığı’nın terörden arananlar listesinde yeşil kategoride yer aldığı tespit edildi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Özel Harekat birliklerinin yaptığı operasyonda Serhildan kod adlı Hakan Kızıl, Farkin kod adlı Hakan Özünlü ve Eyüp Çelik öldürüldü.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, alınan istihbarat üzerine önceki gece Lice ilçesi Kutlu köyü Kerpiçören mezrasına operasyon düzenlemiş, “teslim ol” çağrılarına teröristlerin ateş açarak karşılık vermesi üzerine çatışma çıkmıştı. Güvenlik güçleri, çatışmada 3 teröristi etkisiz hale getirmişti. Bugün de devam eden operasyonda öldürülen terörist sayısı 4’e çıktı.

MİLLİYET