GÜNDEM: Eş zamanlı operasyon

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonda, dev bir sahte para ve evrak şebekesi çökertildi. Yaklaşık 10 aydır şebekenin peşinde olan jandarma son operasyonla şebeke lideri de dahil 10 kişiyi yakaladı.

Şebekenin askeri kimlik, diplomatik kimlik, sahte para, çek, senet ve birçok kıymetli evrakın sahtesini yapan basan bir şebekeyi çökertti. Ele geçen sahte para ve çek-senet miktarı 55 milyon lira….

55 MİLYONLUK SAHTECİLİK OPERASYONU

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, son 10 ay içerisinde düzenlediği sayısız operasyonla, piyasa değeri (55) milyonu bulan sahte para ve sahte belgeyi ele geçirdi. Operasyonlarına aralıksız devam eden Jandarma ekipleri son olarak (13) adrese daha eş zamanlı baskın yaptı. Baskında, örgüt liderinin de aralarında bulunduğu (10) şüpheli yakalandı. Ele geçirilen malzemeler arasında; yüklü miktarda sahte para ile sahte pasaport, diploma, basın kartları, avukat kimlik belgeleri ve sahte askeri kimlik belgeleri var.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Eylül 2016’dan bu yana yürütülen soruşturma kapsamında, (33) şüpheli tespit edildi ve düzenlenen operasyonlarla piyasaya sürülmek üzere olan yüklü miktarda sahte para ile sahte paraların basımında kullanılan özel ölçeklendirilmiş matbaa makineleri ile çok sayıda sahte belge ele geçirildi. Yakalanan (22) şüpheli sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

13 Adreste Eş Zamanlı Operasyon

Suç örgütünü takibe devam eden Jandarma ekipleri, geçtiğimiz günlerde (13) adrese daha eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda, (1289) adet sahte (100) TL, (73) adet sahte (200) TL, (190) adet sahte (100) ABD Doları, (3) adet sahte (50) TL, çeşitli bankalara ait (151) adet sahte çek, (18) adet sahte sürücü belgesi, (3) adet sahte silah taşıma ruhsatı, (3) adet sahte basın kartı, (1) adet sahte diplomat kartı, (69) adet sahte nüfus cüzdanı, (12) adet araç tescil belgesi, (7) adet sahte mesleki yeterlilik belgesi, (4) adet sahte eski tip askeri kimlik kartı, (11) adet boş sahte İstanbul Üniversitesi diploması, (9) adet Ziraat Bankası mevduat hesap cüzdanı, (7) adet pasaport, (2) adet dolu sahte sürücü belgesi, (1) adet sahte avukat kimlik belgesi, (1) adet ikamet izin belgesi, (31) adet sahte resmi belge ve kimlik yapımında kullanılan metal mühür, (1) adet soğuk baskı aleti ve (1) adet fotoğraf kesim aleti ele geçirildi.

Örgüt lideri Yakalandı

Düzenlenen operasyonlarda, örgüt lideri İ.G.’nin de aralarında bulunduğu toplam (33) şüpheliden (30)’u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

55 Milyonluk Zarar

Şüphelilerin ele geçirilen sahte para ve belgeleri piyasaya sürmeleri halinde devleti 55 milyon lira zarara uğratacağı tespit edildi.

MİLLİYET