TURİZM: Truva’ya büyük ilgi

Truva Antik Kenti, yabancı turistler tarafından büyük ilgi görüyor. Kültür turizminin ülkemizdeki önemli yerlerinden olan 5 bin yıllık geçmişiyle antik çağlara ışık tutan Truva Ören Yeri, Uzakdoğu ülkelerinden gelen turistlerin uğrak yeri oldu. İlk 5 ayda 98 bin 330 turist, antik kenti ziyaret etti.

UNESCO’nun 1998 yılında ‘Dünya Kültür Mirası Listesi’ne aldığı 5 bin yıllık Truva Antik Kenti, Çanakkale’nin turizmdeki lokomotifi olmaya devam ediyor. 500 bine ulaşan yıllık ziyaretçi sayısı ortalamasıyla Türkiye’nin önemli turistik mekanlarından olan yer, Japonya, Kore, Tayvan ve Çin başta olmak üzere pek çok ülkeden binlerce turisti ağırlıyor.

BATILI TURİST AZALIYOR DOĞULU TURİST ARTIYOR

Özellikle son yıllarda Truva’ya gelen Çin ve Tayvanlı turistlerin sayısında artış görüldü. Son olarak geçtiğimiz gün antik kente Çinli turist akını oldu. Gruplar halinde peş peşe gelen Çinli turistler, rehberleri eşliğinde Truva’ya gezerek, 5 bin yıllık kalıntılar arasında adeta tarihe bir yolculuk yaptı. Antik kente yılın ilk 5 ayında 98 bin 330 turistin ziyarette bulunduğu öğrenildi. Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Batılı turistlerin sayısında önceki yıllara göre bir daralma olduğunu ancak Japonya, Kore, Tayvan ve Çin gibi ülkelerden gelen turist sayısında artış yaşandığını söyledi.

SÖZCÜ