TURİZM: Yunan adalarında Türk turist rekoru!

Yunan adalarına kapıda vize uygulamalarının 1 yıl daha uzatılması meyvelerini veriyor. Kuşadası’ndan feribot seferlerinin yapıldığı Samos adasında Türk turist patlaması yaşanıyor.

Geçtiğimiz iki ayda Samos’a giden Türk turistlerin sayısı 3 kat arttı. 2016 yılındaki dönemde 2 bin 93 turist gelirken 2017’nin Nisan ve Mayıs aylarında toplam ziyaretçi sayısı 4 bin 468 oldu.

Aynı dönemde Atina’da da Türk turist sayısında artış yaşandığını ifade eden Komsudaneoluyor.net adında bir internet sayfası sahibi olan ve Atina başta olmak üzere Selanik ve Yunan adalarına giden Türk turistlere rehberlik eden Mehmet İçten, bu artışta 23 Nisan ve 19 Mayıs tatillerinin etkisinin olduğunu söyledi.

Yunanistan’ı geçen sene 1 milyonun üzerinde Türk turist ziyaret etmişti. Bu sene ise bu sayının 2 milyonun üzerine çıkması bekleniyor. Yunan adalarını ziyaret eden Türkler, toplam turist sayısının yaklaşık yarısını oluşturuyor. Yunan adaları için 2012 yılından bu yana nisan-ekim ayları arasında geçerli olan uygulamayla Türk turistlerin adalara seyahatlerinde limanda vize verilerek önemli bir kolaylık sağlanıyor. Geçtiğimiz aylarda AB Komisyonu’nun kolay vize uygulamasına izin vermeyeceğini yönündeki haberler adaların yerel yöneticilerinden büyük tepki toplamıştı.

TURİZM GÜNLÜĞÜ