BEŞİKTAŞ: Motor hırsızı kamerada

Beşiktaş’ta lüks motorun çalınması güvenlik kameralarına yansıdı. 17 Mayıs’ta Beşiktaş’ta kaydedilen görüntülerde ise, olay yerine yine tek motorla gelen hırsızlar, kameranın görüş açısının dışındaki bir noktadan çıkardıkları motorla birlikte kayıplara karışıyor. Hırsızların çaldıkları motorların kontaklarını çalıştırmadan kaçmaları dikkat çekiyor.
Beşiktaş ilçelerinde 17 Mayıs tarihlerinde motor hırsızlığı meydana geldi. Gece saatlerinde park halindeki motorları dakikalar içerisinde çalan hırsızlar, güvenlik kameralarına yakalandı. Lüks motorlarının çalındığı anları sosyal medya üzerinden paylaşan mağdurl ise, arttığını öne sürdükleri motor hırsızlığı konusunda sosyal medya üzerinden organize olmaya devam ediyor. Hırsızların, motorlarıyla beraber hayallerini de çaldığını ifade eden motor tutkunları, henüz mağdur olmamış motor sahiplerine de önemli uyarılarda bulundu. Sosyal medyada tanışıp bir araya gelen mağdurlardan Sercan Özman ve Mustafa Gözükızıl, İstanbul’da motor hırsızlıklarının arttığını ve bunların bir şebeke tarafından takipli bir şekilde gerçekleştirildiğini edildiğini iddia etti. Hırsızların, hayallerini çaldığını ifade eden mağdurlar, motor sahiplerine henüz mağdur olmamışken, almaları gereken önlemler konusunda uyarılarda bulundu.
Beşiktaş’ta, 17 Mayıs’ta motoru çalınan Mustafa Gözükızıl ise sosyal medya üzerinden organize olup bir araya geldiklerini ve fikir alışverişinde bulunduklarını anlatarak, “Daha önceden tanışmıyorduk, motorlarımız çalındığı için kader ortağı olduk. Bir arkadaşımız sağ olsun, bir WhatsApp grubu kurmuş, motoru çalınanlarla ilgili. Sosyal medyada da sürekli paylaşılan görüntüler var, oradan birbirimizi bulup ekliyoruz. Benim motorum 30 bin TL değerinde ve yarış motoruydu. Beşiktaş Ihlamurkuyu Caddesi üzerinde, bütün kameraların, açık restoranların olduğu bir mevkiden çalındı. Zaten hırsızlar daha önce keşif yapmışlar, belli. 5-6 dakika içerisinde kilitleri kırıp sürükleyerek götürüyorlar” sözleriyle mağduriyetini anlattı.