AKTÜEL: Hem lösemiyi hem rakiplerini yendiler

LÖSEV – Lösemili Çocuklar Vakfı’na kayıtlı olan çocuklar, her yıl Rusya’nın Moskova kentinde düzenlenen ve kanseri yenmiş, farklı ülkelerden birçok çocuğun kendi arasında yarıştığı Galipler Oyunları’na (Winners Games) katıldı.
LÖSEV, Lösemili Çocuklar Vakfı tarafından tedavi görerek iyileşen çocuklar olimpiyatlarda aldıkları başarıların heyecanını yaşıyor. Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen 10 lösemili çocuk 2 – 4 Haziran tarihleri arasında Moskova’da, aynı kaderi paylaştıkları arkadaşlarıyla yarıştı. Kanserli çocuklara yönelik olarak düzenlenen olimpiyatlarda Türkiye’yi LÖSEV’li çocuklar temsil etti. Organizasyonda yarışmaların yanı sıra katılımcı çocuklar Moskova’yı da gezerek Rusya’nın tarihini ve kültürünü de yakından tanıma fırsatını yakaladılar.

MADALYALAR TÜRKİYE‘YE
Moskova’da yüzme, futbol, atletizm, masa tenisi ve satranç dallarında yarışan çocuklardan Irmak Çakmak Masa Tenisi dalında, İslam Bultan ise Atletizm dalında 1.olarak Altın Madalya kazandı. Meryem Gül Masa Tenisi alanında bronz madalyayı kazandırırken, Furkan Taş ise Futbol dalında bronz madalyaya sahip olmuştur. Buğra Höker ise iki ayrı dalda, Masa Tenisi 2.olarak ve Satrançta 1. olarak Türkiye’yi temsil etmiş ve hem gümüş hem de altın madalya ile gururlandırmıştır.