KÜLTÜR: Kadim gelenekler seyirciyle buluşuyor

Eski İstanbul’un kadim geleneklerinden Direklerarası Ramazan Eğlenceleri, seyirci ile buluşuyor. Uğur Işık’ın sanat yönetmenliğindeki Alaturka Records dokunuşuyla canlanan ve modern bir yorumla günümüze gelen “Direklerarası”, Altan Erkekli’nin modern meddah yorumu ve Uğur Işık’ın sanat yönetmenliğiyle, Atlantis Yapım işbirliğiyle, Vestel #gururlayerli konserleri kapsamında 13 Haziran’da Zorlu PSM’de!

Bilenin, görenin ve öğrenenin dilinden düşmeyen eski İstanbul’un şehir kültüründe önemli bir yer tutan Direklerarası Ramazan Eğlenceleri, Alaturka Records dokunuşuyla günümüze taşınıyor ve modern bir yoruma kavuşurken gelenekle olan sıkı bağını koparmamayı başarıyor.

Karagöz musikisi, kantolar, ilk konservatuvarımız Dârülelhan’ın Direklerarası’na temas eden izleri, Fevziye Kıraathanesi’ndeki Musiki-i Osmani’nin fasılları, Kemani Tatyos ve Kemençeci Vasilaki gibi dönemin büyük ustalarının sesleri, Kavuklu Hamdi’lerin Ramazan mânileri… “Direklerarası”, hepsi ve daha fazlasını günümüze taşırken meddah rolünde karşımıza sinema ve tiyatromuzun usta oyuncusu Altan Erkekli ve modern yorumunu çıkarıyor.