AKTÜEL: “1 Çanta Al 1 Deniz Temizle”

“1 Çanta Al 1 Deniz Temizle” projesi ile ülkemizde denizlerin korunmasında farkındalık oluşturulacak. BİLGİ’li öğrencilerin tasarladığı ürünler, 26 Mayıs Cuma günü itibarıyla tüm Espressolab mağazalarının raflarında yerini aldı. Proje kapsamında satışa sunulacak ürünlerden elde edinilecek gelirin tamamı, DenizTemiz Derneği TURMEPA’ya bağışlanacak. Espressolab’ın “1 Çanta Al 1 Deniz Temizle” projesi, gelecek nesillere temiz denizler bırakmak için destek sağlayacak ve ülkemizin kıyı ve deniz korunmasındaki farkındalığı arttırmaya katkı sağlayacak.

#CuvallardanMavilige

Türkiye’nin en yenilikçi kahve zinciri olarak kahve tutkunlarına dünyadaki gurme kahve kültürünün değişik tatlarını sunan Espressolab, İstanbul Bilgi Üniversitesi Moda Tasarımı Programı öğrencileri işbirliğiyle yeni bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçiriyor. Projenin iletişimini İstanbul Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler Programı öğrenci ajansı PUBLICA İletişim üstleniyor.

Proje, Kolombiya, Brezilya, Guatemala, Honduras, Kenya ve Endonezya gibi çeşitli ülkelerden gelen organik kahve çuvallarını geri dönüşüme kazandırarak, çevre duyarlılığı konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Kahve çuvalları, BİLGİ Moda Tasarımı Programı öğrencileri tarafından tasarlanan 10 farklı ürün modeli olarak değerlendiriliyor. Bu ürünler arasında Heybe Çanta, Silindir Sırt Çantası, Kare Tokalı Sırt Çantası, Notebook Kılıfı, Büyük Cüzdan, Fermuarlı Makyaj Çantası, Lastikli Kalemlik, Mini Classic Cüzdan, Mini Kapaklı Cüzdan ve Mini Plaj Çanta Cüzdan modelleri yer alıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hakkında:
1996 yılında Türkiye’de üniversite yaşamına yeni bir soluk getirmek amacıyla yola çıkan ve kurulduğu günden bu yana öğrencilerine uluslararası gelişim fırsatları sunan İstanbul Bilgi Üniversitesi, Laureate International Universities ağının Türkiye’deki tek üyesidir. Yaklaşık 1000 kişilik bir öğretim kadrosuna sahip olan İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin 25.000’i aşkın öğrencisi ve 30.000’e yakın mezunu bulunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Hukuk, İşletme, İletişim, Mimarlık ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri fakültelerinin yanı sıra yüksekokulları, meslek yüksekokulları ve enstitüleri çatısı altında 200’e yakın ön lisans, lisans ve doktora programı sunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin İstanbul’un merkezinde, santralistanbul, Dolapdere, Kuştepe ve Koztayağı olmak üzere dört kampüsü bulunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) tarafından verilen “Mükemmellikte Yetkinlik 4 Yıldız Belgesi”ne sahiptir. Yükseköğretim Derecelendirme Kuruluşu QS’in, 2016 yılı “Gelişmekte Olan Avrupa Ülkeleri ve Orta Asya Üniversiteleri Sıralaması”nda, BİLGİ, en iyi 130 üniversite arasında yer almaktadır. Sıralamaya göre, BİLGİ Türkiye’deki en iyi 4 vakıf üniversitesi arasında bulunmaktadır.

Publica İletişim:
İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Programı son sınıf öğrencilerinin laboratuvar dersi kapsamında kurulan öğrenci PR ajansıdır. Farklı alanlarda farklı projeler yaparak ve BilgiPR seminerlerine destek olarak iletişim ve halkla ilişkileri yaşayarak öğrenme hedefindedir. Gerçekleşen tüm proje ve sunulan hizmetler öğrenci çalışmalarından oluşmaktadır.

Espressolab:
Espressolab, zincir kahvecilik anlayışından ziyade butik ve en ileri kavurma ve pişirme tekniklerinin kullanıldığı üretim süreçlerine dayalı en kaliteli ürünü sunarak, third wave kahve akımının Türkiye’deki en başarılı temsilcilerinden biri. İlk mağazasını 2014 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde açtı. Şu anda yurtiçinde 17, yurtdışında 2 mağazası bulunuyor.

Deniztemiz Derneği:
DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, ülkemiz kıyı ve denizlerinin korunmasını ulusal bir öncelik haline getirmek ve gelecek nesillere temiz denizlerin kucakladığı yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla, 8 Nisan 1994 yılında Rahmi M. Koç’un kurucu başkanlığında, Deniz Ticaret Odası ve bir avuç deniz sevdalısıyla birlikte başlatılmış bir sivil toplum hareketidir. Hayata geçirdiği projelerle, gerek ulusal gerekse uluslararası alanda kamuoyunun yakından tanıdığı TURMEPA, 18 yıl içinde Türkiye’nin önde gelen deniz odaklı sivil toplum kuruluşu haline gelmiştir.