KÜLTÜR: Vizyondaki filmler

Sinemalarda birbirinden güzel filmler vizyona girdi. Sinema tutkunlarının keyifle izleyecekleri filmlerin listesini sizler için derledik. İşte vizyondaki yeni filmler:

Aşk ve Savaş

Bosna Savaşı yılları ve bahar… Bir sütçü, her sabah eşeği üzerinde vızıldayan mermiler arasında cepheye süt taşırken aydınlık ve huzurlu bir yaşamın hayallerini kurmaktadır. Köye gelen gizemli bir İtalyan kadına aşık olmasıyla alt üst olan hayatı, onu tutku dolu, yasaklı bir ilişkiye sürükler. Rüya gibi ve bir o kadar da tehlikeli bir aşka yelken açan ikiliyi ne savaş ne de kader durdurabilecek gibidir.

Yönetmen
Emir Kusturica
Oyuncular
Emir Kusturica, Sloboda Micalovic, Monica Bellucci
Süre: 125 Dakika
Tür: Dram

https://youtu.be/LcSGNDIB1pY Deha

Frank Adler (Chris Evans), Florida’nın bir kıyı kasabasında genç yeğeni Mary’i (Mckenna Grace) yetiştiren bekar bir adamdır. Mary 7 yaşında parlak dahi bir çocuktur. Frank, Mary’nin normal bir hayat sürmesini ister fakat zorlu annesi Boston’lı Evelyn (Lindsay Duncan) Mary’nin matematiğe olan hakimiyetini fark eder ve Frank’le Mary’yi birbirinden ayırmaya çalışır. Aile gerilimleri ve kopuklukları patladığında, amca ve yeğeni, ev sahibeleri ve yakın arkadaşları olan Roberta’dan (Octavia Spencer) ve öğrencisine olan ilgisi kısa sürede amcasıyla da aralarında bağ oluşmasına sebep olan Mary’nin öğretmeni Bonnie’den (Jenny Slate) destek görürler.

Yönetmen
Marc Webb
Oyuncular
Octavia Spencer, Jenny Slate, Chris Evans
Süre: 101 Dakika
Tür: Dram

Karanlık Görev

CGV Arthouse salonlarında! Bir zamanlar Kore’nin bağımsızlığı için mücadele veren Lee, artık Japon emniyetinde komiser olarak hayatına devam ediyordur. Bu direnişe sızıp içeriden çökertme emri geldiğinde ise kendini hiç beklemediği bir kumpasın içinde bulur. Örgütün lideri Kim Woo-jin ile tanışır. Tarihin zıt taraflarında duran ve birbirlerinin gerçek kimliklerinin farkında olan bu iki adam, bilgi alabilmek adına yakınlaşarak çok tehlikeli bir denge kurar. Bu sırada örgüt, Şangay’dan patlayıcı temin ederek Seul’daki Japon tesislerini hedef almayı planlıyordur. Operasyon esnasında adeta bir kedi-fare kovalamacası başlar, fakat kaçan da kovalayan da birbirini kullandığı için durum tüm tahminlerin ötesinde bir çıkmaza girer. Fakat Lee, bu karmaşanın ortasında hızlı bir karar vermek zorundadır. Çünkü bomba dolu bir tren sınırı geçerek Seul’a doğru hızla yol alıyordur…

Yönetmen
Jee-woon Kim
Oyuncular
Byung-hun Lee, Yoo Gong, Kang-ho Song
Süre: 140 Dakika
Tür: Aksiyon

Karayip Korsanları: 5

Johnny Depp, Karayip Korsanları: Salazar’ın İntikamı filminde ikonik, heyecan verici anti-kahraman rolü Jack Sparrow ile sinemaya geri dönüyor. Çılgın maceralara atılan talihsiz Jack Sparrow yaklaşan kötü kaderin rüzgarını hissetmeye başlamıştır. Korkunç Kaptan Salazar (Javier Bardem) tarafından yönetilen ölümcül hayalet korsanlar, Jack hariç denizdeki tüm korsanları öldürerek Şeytan Üçgeni’nden kaçmıştır ve Jack’in hayatta kalmak için tek umudu efsanevi Poseidon Asası’nı bulmaktır. Jack Sparrow, asayı bulmak için güzel ve zeki gökbilimci Carina Smyth (Kaya Scodelario) ve Kraliyet Donanmasından Henry (Brenton Thwaites) adında dik başlı, genç bir denizciyle pek de kolay olmayan bir anlaşma yapmak zorundadır. Küçük ve külüstür gemisi Dying Gull’un dümenindeki Jack Sparrow, yalnızca kötü kaderini tersine çevirmenin değil, şu ana kadar karşılaştığı en dişli ve korkunç düşmandan kendini nasıl kurtaracağının da yollarını aramaktadır.

Yönetmen
Espen Sandberg,Joachim Rønning
Oyuncular
Johnny Depp, Javier Bardem, Geoffrey Rush
Süre: 129 Dakika
Tür: Macera

Katre

Emlakçı Savaş, yaşadığı mahallenin insanları tarafından çok sevilen, saygı duyulan, güvenilir biridir. Ancak bu onun yalnızca görünen yüzüdür. O, yüksek zekasıyla ve kurduğu türlü oyunlarla, Allah’a inanan herkesi yoldan çıkarmayı amaç edinmiştir. Amacına ulaşmak için kendine seçtiği hedefler arasında; sonradan dine dönmüş olan Raşid, bir ilahiyat fakültesi öğrencisi olan Enes ve dindar bir ailenin tek kızı olan Reyhan vardır. Filmin sonunda bu savaşı hangi tarafın kazanacağı ise merak konusudur.

Yönetmen
Atakan Şatıroğlu,Berkay Berkman
Oyuncular
Atakan Şatıroğlu, Berkay Berkman, Süha Çağrıcı
Süre: 80 Dakika
Tür: Dram

Özgürlüğün Sesi Bilal

Bilâl-i Habeşî esir tacirleri tarafından kaçırılır kız kardeşi ile birlikte köle pazarında satılır. Çok zor koşullarda bir hayat yaşarken bir gün Hz. Muhammed ile karşılaşır. Hz. Muhammed tarafından takas edilerek alınır ve özgür bırakılır. Bilâl-i Habeşî Müslümanlığı kabul eden ilk insanlardan birisidir. Ve ilk ezan okuyan kişidir.

Yönetmen
Khurram H. Alavi,Ayman Jamal
Süre: 107 Dakika
Tür: Animasyon

Sinsiran: Yasak Aşk
Filmde, İstanbul’da uluslararası bir şirkette müdür olarak çalışan Bedri’nin evliliğinin birinci yılını doldurduktan sonra, kim tarafından yapıldığı belli olmayan bir büyünün tüm aileye verdiği zararlar ve Bedri’nin günden güne kötüye giden ruh halinden kurtulmak için çırpınışı anlatılıyor.

Yönetmen
Samet Çakırtaş
Oyuncular
Şehmus Kartal, Pınar Güven, Bilge Bilge
Süre: 98 Dakika
Tür: Korku

Toz
Azra’nın, ailesinin sır dolu geçmişinin izini sürerken; savaşın insanların kaderi üzerindeki etkilerini ve Afganistan’da yalnız bir kadın olarak çıktığı yolculuğu anlatan dram filmi Toz’un çekimleri İstanbul ve Afganistan’da gerçekleştirildi. Gözde Kural’ın filminde Öykü Karayel, Beran Soysal ve Muhammed Cangören başrolleri üstlenirken, Afganistan sinemasının oyuncuları Abdul Qadir Farookh, Haji Gul Aser ve Masud Ahmadi de kadroda yer alıyor.

Yönetmen
Gözde Kural
Oyuncular
Beran Soysal, Muhammed Cangören, Öykü Karayel
Süre: 119 Dakika
Tür: Dram

Yarının Adı Başka
Nesim Afgan ve yaşlı bir bisikletçidir. Nesim’in oğlu yıllar önce İstanbul’a yerleşmiş ve burada yaşamaktadır. Nesim, evlenmek üzere olan oğlunun, düğün öncesinde kayıp olduğu haberini alır ve oğlunu bulmak için yola koyulur. Sınırda kaçak ve tehlikeli yollardan mültecilerle beraber Türkiye’ye giriş yapar. Sınırda arkadaşlarını kaybeden Nesim Türkiye’de sınır köylerden birine sığınır ve burada çoban Mustafa ve Zelal’in aşkına şahit olur. Nesim’in Türkiye’ye geldiğini duyan mafya bunu değerlendirmek ister ve Nesim’i yarışmaya sokmak için adamlarını Nesim’in peşine salar. Çoban Mustafa bir yandan aşık olduğu Zelal’i korumaya çalışırken diğer yandan Nesim ve kötü adamlar arasında kalır.

Yönetmen
Mustafa Yıldız Delazy,Moharram Zeinalzadeh
Oyuncular
Volkan Keskin, Moharram Zeinalzadeh, Fırat Tanış
Süre: 93 Dakika
Tür: Dram