SİYASET: “Son 30 yılın en büyük operasyonu”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tendürek’teki operasyon hakkında açıklamalarda bulundu. Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu’nun Sarıyer’deki yerleşkesinde düzenlenen 15. Dönem Mezuniyet Töreni’ne katılan Bakan Soylu yaptığı konuşmada, Tendürek’te terör örgütü PKK’ya karşı düzenlenen operasyon hakkında önemli açıklamalar yaptı:

“Tendürek’te terör örgütü PKK’ya yönelik PKK’ya son 30 yılın en büyük operasyonu yapıldı. Çatışmanın büyük bir kısmı 30 ila 40 metre karşılıklı devam etti. O mesafede göğüs göğüse mücadele eden evlatlarımızdan şehit vermedik. Bir korucumuzu 3 de jandarmamızı uzaktan suikast silahlarıyla şehit edildi”

“Bunun üzerine hemen çok yakında bulunan güvenlik kuvvetlerimiz devreye girmişler. 2 gün önce saat 16.10’da gerçekleşen bu hadiseden hemen sonra bu sabah saat 03.00’a kadar büyük bir çatışma gerçekleşmiştir. Her birinizin gurur duyacağı mücadeleyi kahraman evlatlarımız gerçekleştirdi” diyerek çatışmalar hakkında bilgi verdi:

“Çatışmanın büyük bir kısmı 30 ila 40 metre karşılıklı devam etti. O mesafade gö ğüs göğüse mücadele eden evlatlarımızdan şehit vermedik. Terör örgütü kalleş bir örgüt. Ya patlamalarla ya da uzaktan kanas dediğimiz suikast silahlarıyla bunları gerçekleştiriyor. Bir korucumuzu 3 de jandarmamızı bu uzaktan suikast silahlarıyla şehit verdik”

“Güvenlik güçlerimiz, dün sabah itibariyle 9 teröristi etkisiz hale getirdiler. Gece yarısı bu sayı saat 01.00 gibi 25 teröriste çıktı. En son 5 terörist daha tespit edildi. Biz de harekat merkezinden takip ettik ve o 5 terörist de etkisiz hale getirilinceye kadar orada büyük bir mücadele ortaya konuldu. Tendürek Dağı’nda uzun yıllardan beri Kars, Ağrı’ya Doğubayazıt’a baskı kurmak suretiyle etkisi altına almaya çalışan teröristlerin büyük bir kısmı kahraman güvenlik güçlerimizin sayesinde 29 terörist etkisiz hale getirildi. Tendürek’te son 30 yılın en büyük terör operasyonlarından bir tanesi sona erdi.”