EĞİTİM: Belediyelerden öğrenciler için kurs

Belediyeler öğrenciler için kurs açacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Türkiye genelinde 25 belediyeye ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için derslere destek amaçlı “eğitim iş birliği protokolü” kapsamında kurs açma izni verildi.

Derslerden ayrı olarak öğrencilerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerine katılıp yararlanacağı merkezler hakkındaki çalışmalarda da sona yaklaşıldı. Standartlar belirlendikten sonra, ilkokul 1. sınıftan lise 12. sınıfa kadar tüm öğrenciler, belediyelerin hem kurs imkanlarından hem de sosyal etkinlik faaliyetlerinden yararlanabilecekler.

Kanun Hükmünde Kararname’de (KHK) Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nda yapılan değişiklikle belediyelerin il milli eğitim müdürlükleri ile yapılan ve Bakanlıkça onaylanan ortak iş birliği protokolleri çerçevesinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin örgün eğitim programlarına destek olmak amacıyla ücretsiz kurslar açabilecekleri hükmü getirildi.

İstanbul, Kahramanmaraş, Kocaeli, Trabzon, Manisa, Burdur gibi illerin yer aldığı 25 il ve ilçe belediyeleriyle il milli eğitim müdürlükleri arasında yapılan “eğitimde işbirliği protokolü”, MEB tarafından onaylanarak yürürlüğe konuldu.

Bu kapsamda belediyeler öğrencilerin derslerine yardımcı olacak kurslar açabilecek. Ancak uygun hareket edilmediği durumlarda bakanlık protokolü iptal edebilecek.