TURİZM: Kültür ve Sanat Köyü

Geçmişten gelen kültürle geleceğin sanatının buluştuğu Dibeklihan’ın kapıları farklı bir dünyaya açılıyor. Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, inanların geçmişte ve günümüzde ürettiği güzelliklerin sergilenmesi ve bu güzelliklere gönül verenlerin buluşma noktası olması arzusuyla planlanmış, kültüre ve doğaya saygılı bir mekan.

Doğayla içiçe kadim çağlardaki kale şehir tarzında konumlanmış olan Dibeklihan, misafirlerine unutulmayacak hatıralar bırakıyor. Muğla’nın Bodrum ilçesinde yer alan bu yere ulaşım, Ortakent’teki kavşaktan Yalıkavak yönüne dönüp, Yalıkavak yoluna girdikten 2 km sonra soldan Yakaköy’e bir yol ayrılır. Bu ayrımdan itibaren 1500 m sonra sağda, doğa ile bütünleşmiş bir taş yapı ile karşılaşırsınız. Otopark girişindeki taştan babalar üzerindeki iki büyük yoğurt dibeği bu yapıya adını verir: Dibeklihan…

Sergiler, konserler gibi çeşitli sanatsal etkinliklerin yanı sıra nişan, düğün, davet benzeri organizasyonlara da ev sahipliği yapan mekanları ve sergi salonları ile ağırlıklı olarak yaz aylarında hizmet veren Dibeklihan, kültürümüze ve doğaya saygılı bir mekandır.

İçerisinde pek çok kendine has tarza sahip dükkanlar bulunuyor. Dibeklihan’a girişte karşılayan ilk dükkan olan Eskici, içerisinde değerli antikaları bulunduruyor.

Ayrıca içerisinde çeşitli metal parçalarından yapılmış soyut heykellerde, kültürel sembollerin esintileri bulunuyor.

Dibeklihan’da el yapımı takılar, aksesuarlar, çantalar, giysilerin bulunduğu dükkanların yanı sıra, lokanta, cafe ve bar gibi mekanlarda mevcut. Farklı tasarımları ile birbirinden şık özel tasarlanmış ve her birinden sadece tek olan elbiselerin bulunduğu Butik Ayşe, bayanların kalbini fethediyor.

Dibeklihan’ın etkinlik takvimi ise şu şekilde: