GÜNDEM: Büyük operasyon

Türkiye’de büyük operasyon gerçekleştirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde belirlenen 6 bin 238 noktada Türkiye Huzur-6 denetimi yapıldı. 71 bin 531 personelin katıldığı operasyonda, 44 bin 694 Polis, 26 bin 342 Jandarma ve 495 Sahil Güvenlik personeli yer aldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 6. Huzur Türkiye Uygulamalarının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı ile Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı birimleri tarafından bu akşam ülke genelinde umuma açık yerlerde gerçekleştirildiği bildirildi. Yapılan uygulama ile aranan şahış ve araçların yakalanması ve caydırılması amaçlandığını belirtildi.

Türkiye genelinde akşam saatlerinde başlatılan ‘Türkiye Huzur-6’ denetiminde İstanbul’da 39 ilçede hava destekli denetim gerçekleştirildi. İstanbul’da 5 bin polisin katılımıyla yapılan denetimte, Genel Bilgi Tarama kontrolleri ile şüpheli şahıslar, silah, bıçak, uyuşturucu madde taşıyan şüpheliler üzerinde duruldu.

Şişli Harbiye’deki denetimde bir araçta yapılan araştırma sonucu bir miktar uyuşturucu bulundu. 1 kişi gözaltına alındı.