AKTÜEL: Çocuk festivali başlıyor!

Türkiye’nin en büyük ‘Çocuk Festival’i başlıyor! Karneleri almadan önce, hafta sonu ailece eğleneceğiniz binlerce çocuğun bir araya geleceği etkinlik 4 Haziran’da İstanbul-Sarıyer, Life Park’ta! Çocuk, Kültür, Edebiyat dergisi Yedi Yetmiş tarafından düzenlenen festival, tüm gün boyunca çocuklara özgür bir ortam sunuyor.

Çocuk tiyatroları, gösteriler, oyun alanları, spor aktiviteleri ve atölye çalışmaları gibi birçok etkinliğin olacağı festivalde, edebiyat ve sanat dünyasının önemli isimleride katılacak. Yalvaç Ural, Şermin Çarkacı, Yekta Kopan, Cengiz Bozkurt, Enver Aysever, Haydar Ergülen, Ece Kumkale ve Gülşah Elikbank’ın katılacağı söyleşi ve imza buluşmaları yapılacak.

Ayrıca Pepee Show, Çocuk tiyatroları, Extreme Show (BMX-Kaykay-Paten-Break Dans), Uzay Çadırı, Pandomim, Jonglör, Bubble Show, ünlü tiyatrocu Ercüment Balakoğlu ile Masal Dinletisi ve Kukla Gösterisi de festival alanında yer alacak etkinlikler arasında.

Onur Behramoğlu ile Edebiyat Atölyesi, Selen Baranoğlu ile Geri Dönüşüm Atölyesi, Şevket Sönmez ile Resim Atölyesi’nin yapılacağı etkinlikte, her biri alanında uzman kişiler tarafından gerçekleştirilecek Bilim ve Teknoloji, Yüz Boyama, Kukla Yapım, Ritim, Masal Drama, Grafitti, Stencil ve Rüzgâr Gülü atölye çalışmaları da yer alacak.

Çocukların özgürce oynayabilmeleri için en güvenli şekilde düzenlenen oyun alanlarında ise Tırmanma Duvarı, Super Jumper, Trambolin, Zeplin Salıncak, Çocuk Sumo, Komik Aynalar ve Nostaljik Sokak Oyunları gibi pek çok oyun alanı yer alacak. Bunların dışında çocukları etkinlikte; yoga, futbol, basketbol, mini golf ve zumba kids gibi çeşitli spor aktiviteleri de gerçekleştirilecek. Fesivalde, “Edebiyat Sokağı” da yer alacak.