SPOR: Efsane aramızdan ayrıldı

Beşiktaş ve Türk futbolunun efsane oyuncularından olan Recep Adanır, hayatını kaybetti. 88 yaşında hayatını kaybeden “Baba Recep” lakaplı Adanır’ın Antalya’da vefat ettiği, Beşiktaş Kulübü’nün web sitesindeki mesaj ile bildirildi. BJK’nin internet sitesinde şu ifadeler kullanıldı:

“1929 yılında Ankara’da dünyaya gelen, siyah-beyaz formamızla 1950’li yıllara damgasını vuran, Baba Hüsnü ve Baba Hakkı’dan sonra üçüncü ‘Baba’ lakaplı efsanemiz olan Recep Adanır’ın vefatının derin üzüntüsü içindeyiz. Emsalsiz futbolculuk yeteneklerinin yanı sıra çok iyi bir kaptan olduğu için de Türk futbolunda ‘Baba’ lakabı ile anılan Recep Adanır, Antalya’da hayatını kaybetti. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz.”

TFF’de internet sitesinden yayımladığı mesajda şu sözler yer aldı:

“A Milli Takım ve Beşiktaş’ın eski oyuncularından, eski teknik direktör Recep Adanır’ın hayatını kaybettiğini büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Recep Adanır anısına, 20, 21 ve 22 Mayıs tarihlerinde oynanacak olan tüm müsabakalar öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. Türkiye Futbol Federasyonu olarak merhum Recep Adanır’a Allah’tan rahmet, ailesi, sevenleri ve Beşiktaş camiasına başsağlığı dileriz.”