KÜLTÜR: Kıraç’tan 19 Mayıs Marşı!

Ünlü sanatçı Kıraç, ’19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na özel bir klip yayınladı. Muammer Sun tarafından bestelenen ’19 Mayıs Marşı’nı yeniden yorumlayan Kıraç, şarkıyı youtube’tan ve twitter hesabından paylaştı.

Muammer Sun tarafından bestelenen ’19 Mayıs Marşı’ eserini yeniden yorumlayan ve bir klip çeken Kıraç, şarkıyı Twitter hesabından ’19 Mayıs doğum günümüzdür. Her 19 Mayıs’ta yeniden doğarız biz’ notuyla paylaştı.

Twitter hesabından ’19 Mayıs doğum günümüzdür. Her 19 Mayıs’ta yeniden doğarız biz’ şeklinde paylaşırken, Youtube hesabından paylaştığı videonun altında şu ifadelere yer verdi:

Mustafa Kemal‘im! Ne zaman seni düşünüyor ve konuşuyor olsam (Örneğin; Özgürlük gibi, Bağımsızlık gibi!) tüylerim diken diken olur. Her bayram olduğu gibi yüreğim kabarır ve her anmada olduğu gibi hüznüm bulutlara varır. Mustafa Kemal‘ im, Atatürk‘üm!.. Bugün Anıtkabir‘de yanında, Bandırma Vapuru‘nda, Karadeniz‘in hırçın dalgalarıyla Sakarya‘nın öksüz topraklarında, Meydanlarda, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında biz varız!.. Biz senin fidanların, dalların, yaprakların Seni Anıyor, Gençlik ve Spor Bayramı‘mızı kutluyoruz Mustafa Kemal‘im!
Yattığın yer ışıklarla dolsun. Ellerinden öperiz Atatürk‘üm!..
Kıraç

“Acı bir tütün gibi yakıyor genzimi senden uzak olmak..”