KÜLTÜR: Müzeler Haftası başlıyor!

Müzeler Haftası kapsamında, Pera Müzesi 18 – 21 Mayıs tarihleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Bu tarihler arasında müzeyi ziyaret edenler, sesli rehber eşliğinde koleksiyon sergilerini gezebilecek ve Pera Eğitim ile Pera Film programlarına katılabilecekler. Ücretsiz gezilecek sergiler arasında ‘Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar’, ‘Osman Hamdi Bey’, ‘Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri ile ‘Kahve Molası: Kütahya Çini ve Seramikleri’ yer alıyor. Yetişkinlere yönelik rehberi Mert Fırat, çocuklara yönelik rehberlik hizmetini de Meltem Cumbul ve Yekta Kopan seslendirdi.

Ayrıca, Pera Eğitim tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Müzeler Haftası ile bir araya getiriliyor. Pera Cafe, dans stüdyosuna dönerek Duygu Etikan eğitmenliğinde 21 Mayıs Pazar günü, 13-17 yaş grubuna Hip-Hop atölyesinde dans eğitimi verilecek.

Pera Film’in dünya genelindeki farklı yaşlardan çocukların ve gençlerin Büyüme Sancıları’na değinen program, Müzeler Haftası’nda da devam edecek. Bu kapsamda Tatil Kitabı (Seyfi Teoman, 2008), Bir Kız (Fredrik Edfeldt, 2009), Rauf (Soner Can, Barış Kaya, 2016), Frances Ha (Noah Baumbach, 2012), 52 Salı (Sophie Hyde, 2000) ve geçtiğimiz yıl ‘En İyi Film’ dahil 3 dalda Oscar kazanan Ayışığı (Barry Jenkins, 2016) izlenebilecek.