TURİZM: UNESCO listesinde!

Türkiye’den bir bölge daha UNESCO listesine eklendi. Balıkesir’in Ayvalık ilçesi UNESCO’nun Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alındı. Paris’te yapılan açıklamada ‘Ayvalık Endüstri Peyzajı’ olarak listede yer aldığı bildirildi.

2015 yılında belediye tarafından yapılan çalışmalarla UNESCO için hazırlanan dosya, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teslim edildi. Her yıl gönderilen dosyaları inceleyen Paris’teki UNESCO heyetinden gelen cevap ile Ayvalık’ın Endüstriyel Miras adı altında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alındığı bildirildi.

Sonuç hakkında bilgilendirmelerde bulunan CHP’li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “UNESCO Dünya Mirası yolunda büyük bir adım başarıyla geçildi. Ulusal kültür varlığımız Ayvalığımızın dünya miras alanı olarak kabulü yolunda ilk adımı attık. Ayvalık Endüstri Peyzajı olarak UNESCO Dünya Geçici Mirası’nda yer aldığımız Paris’te açıklandı. Aralık 2015’te yaptığımız ‘UNESCO Dünya Mirası Yolunda Ayvalık’ çalıştayında emeği geçen tüm katılımcılara ve özellikle Prof. Dr. Neriman Şahin Güçhan’a Z. Gül Gürsoy’a ve belediyemiz Şehir Plancısı Yalın Tüzmen’e Ayvalık halkı adına teşekkürü borç bilirim. Hepimize hayırlı olsun. İleriki adımlarda hep beraber olmak dileğiyle.” şeklinde konuştu.