SİYASET: “İdam cezasına evet”

MHP Genel Başkanı Bahçeli grup toplantısında “İdam cezası toplumsal bir talep midir? Evet. İdam cezasına Adalet ve Kalkınma Partisi destek midir? Evet. Cumhurbaşkanı, kanun önüne gelirse onaylayacak mıdır? Bu da evet” dedi. Bahçeli’nin bu çıkışının ardından salon alkıştan yıkıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “İdam cezasının getirilmesi, hazırlanacak teklif veya tasarının TBMM’de görüşülüp kabul edilmesi hususunda Milliyetçi Hareket Partisi bütün gücüyle vardır, buradadır, bu bahsin kapanmasını acilen beklemektedir. Vatan hainlerine cezaysa ceza, idamsa idam, işte er meydanı, işte Türkiye Büyük Millet Meclisi. Biz dün ne söylüyorsak aynı noktadayız” dedi.
MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Bazı Avrupa ülkelerinin idam cezasıyla ilgili olası bir referanduma izin vermeyeceklerini açıklamasına tepki gösteren MHP lideri Bahçeli, partisinin ‘idam cezası’ ile ilgili tutumuna ilişkin şunları söyledi: “Öyle ki, idam cezasının Avrupa ülkelerinin bütün değerlerine aykırı olduğu ifade ve iddia edilmiştir. Peki, terör örgütlerine destek vermek Avrupa değerlerinin bir parçası mıdır? Katillerin sırtını sıvazlamak, PKK’lı ve FETÖ’cü teröristlerin elinden tutmak Avrupa değerlerinin neresinde yazılıdır? Türk’e kurşun sıkanları baş tacı yapmak, Türkiye’yi bölmeyi ve parçalamayı amaçlayan hainleri özgürlük savaşçısı gibi takdim ve bunların teşrifatlarını yapmak hangi Avrupa değeriyle izah edilmektedir? Bu vesileyle tekrar diyorum. Bir kez daha kararlılığımı açıklıyorum. İdam cezasının getirilmesi, hazırlanacak teklif veya tasarının TBMM’de görüşülüp kabul edilmesi hususunda Milliyetçi Hareket Partisi bütün gücüyle vardır, buradadır, bu bahsin kapanmasını acilen beklemektedir. Vatan hainlerine cezaysa ceza, idamsa idam, işte er meydanı, işte Türkiye Büyük Millet Meclisi. Biz dün ne söylüyorsak aynı noktadayız. Biz dün neyi savunuyorsak yine aynı çizgide, aynı kararlılıktayız. İdam cezası toplumsal bir talep midir? Evet. İdam cezasına Adalet ve Kalkınma Partisi destek midir? Evet. Cumhurbaşkanı, kanun önüne gelirse onaylayacak mıdır? Bu da evet. O halde durmayalım, alttan almayalım, gecikmeyelim, Türkiye’nin kendi göbek bağını nasıl kestiğini, nasıl keseceğini herkese gösterelim. Kavakta nar olmaz, kötülerde ar olmaz, Türk milletinin kesinlikle affı olmaz, olmayacaktır”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın damadının tahliye edilmesine ilişkin “FETÖ ile mücadele kesintisiz sürdürülmelidir. Değerli tıp insanları ölümcül bir hastalığı olduğu kararıyla bir karar uygulanma isteğinde bulunursa mahkemenin vereceği karara da saygı duymak gerekir. Ama böyle bir hastalığı da bugüne kadar herhangi bir kesim tarafından duyulmamıştır. O bakımdan ben, şahsen doğru bulmuyorum” dedi.
MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısından çıkarken, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İBB Başkanı Topbaş’ın FETÖ’den tutuklu olan damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın tahliye edilmesine ilişkin soru üzerine Bahçeli, şunları söyledi: “FETÖ ile mücadele kesintisiz sürdürülmelidir,. Kim olursa, ucu nereye kadar uzanırsa, kimin yakını, kimin akrabası olursa olsun herhangi bir özellik tanınmamalıdır. Ancak Türkiye’de tıbba güvenmek gerekir. Değerli tıp insanları ölümcül bir hastalığı olduğu kararıyla bir karar uygulanma isteğinde bulunursa mahkemenin vereceği karara da saygı duymak gerekir. Ama böyle bir hastalığı da bugüne kadar herhangi bir kesim tarafından duyulmamıştır. Böyle bir muvazaa varsa ayıp olur çok. 113 bin tane insanımızın istismarını bir kişiyle başka türlü alanlara çekmek de doğru olmaz. O bakımdan ben şahsen doğru bulmuyorum,. Bir de Ergenekon davaları sırasında çok büyük hastalığı olan bir şahsın çıktıktan hemen sonra hayatını kaybetmesi de düşündürücü örnek olarak karşımızda bulunmalıdır”
Önümüzdeki kasım ayında erken seçim olabileceği yönündeki iddialar sorulan MHP lideri Bahçeli, “2019 Kasım’da olursa normal seçim olur. Bu yıl olmaz, gerek de yoktur diye düşünüyorum” dedi.
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin 2014 yılında cumhurbaşkanlığı için çatı aday gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu’na yönelik eleştirilerinin sorulması üzerine MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Muharrem İnce Bey, ayrıntılı bir değerlendirmeyle konuşma yapmıyor. siyaseti kendi çıkarları doğrultusunda istismar ediyor. Ekmeleddin Bey şu an partimizin milletvekilidir. Nasıl aday olduğu herkes tarafından bilinir. Önce Genel Başkanlarına sorsun sonra açıklama yapsın Muharrem İnce Bey. Biraz da ince davransın” diye konuştu.