EMLAK: İstanbul’a estetik bir dokunuş

NG Kütahya Seramik Grubu tarafından gerçekleştirilen NG Residence projesi, İstanbul’a estetik bir dokunuşta bulunuyor. El sanatından gelen ustalığı inşaat sektörüne taşıyan grup, yılların getirdiği deneyimle güven verici bir yaşam alanı inşa ediyor.

Biri otel ve kongre merkezi olmak üzere iki kule şeklinde tasarlanan NG Residence projesi’nin mimarisinde, seramik vazodan ilham aldı. Dışı kadar içinin tasarımı da özel olan proje, turizm ve otelcilikte kaliteyi üst boyuta taşıyor.

Konum olarak Basın Ekspres Yolu’nda Avrupa Yakasının ‘Vazosu’ olarak inşa edilen proje, Atatürk Havalimanı’na 7 km uzaklıkta olup, çevresinde pek çok önemli iş ve yaşam merkezleri bulunmaktadır.

NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, projenin satışa çıkarıldığını basın toplantısında duyurdu. Erkan Güral, “Vazo formunda iki simetrik kuleden oluşan projemizi, Kütahya Porselen’in vazolarından ilham alarak tasarladık. Projemizi diğer konut projelerinden ayıran en önemli özelliği, henüz tasarım aşamasından itibaren yaptığımız hummalı çalışmalar oluşturuyor. Bu projenin temelini atmadan önce son 150 yıldır yaşanan depremleri baz alarak uzun bir araştırma yaptık. Boğaziçi Üniversitesi tarafından 14 farklı simülasyonla deprem testleri yapıldı. Aldığımız sonuçlardan yola çıkarak projenin temelini attık. 9 şiddetinde depreme dayanıklı malzemeleri kullanarak inşa ettiğimiz projemiz, sunduğu estetikle, en son teknolojiyi yakalayan donanımı buluşturuyor.” ifadelerini kullandı.