AKTÜEL: Ressam at Metro

Ressam at Metro’nun yaptığı resimler galerilerde sergileniyor. Metro’nun resim yapmaya başlaması ise, tam da hayatının bitti denildiği dönemde başlıyor. Metro, 8 yarış kazanmış bir hız atıydı. Sahibine de 300 bin dolar kazandırmıştı. Ancak, dizindeki kemiklerde yaşadığı kırıklar nedeni ile yarış hayatı son buldu. Bir çok hastalıkla uğraşan atı Ron, eşinin ata binmesi için satın aldı. Atın sakat olduğunu gördükten sonra, Metro aylarca tedavi gördü. Özel at ayakkabıları bir bir süre normal hayatına devam eden Metro’nun çekilen röntgenlerinde diz eklemlerinde bir sıkıntısı olduğu görüldü.

Metro’nun tedavisi ile ilgilenen veteriner, atın iki yıl içerisinde yürüyemeyeceğini ve uyutmak zorunda kalacaklarını söylediğinde Ron ve eşi büyük bir üzüntü yaşadı. Sözcü’den edinilen bilgilere “Metro’yu unutmak istemiyordum” diyen Ron, o günleri şöyle anlatıyor: “Birlikte nasıl vakit geçirebileceğimiz üzerine kafa yordum. Ardından Metro’nun etrafındaki şeyleri ağzına almayı sevdiğini fark ettim. Kendim de profesyonel bir sanatçı olduğum için Metro’nun ağzında fırça tutup tutmayacağını merak ettim. Sonra da ona fırçayı tutmayı öğrettim. Başlangıçta fırçayı tuvale dokundurup yere atıyordu. Neyse ki sonra fırçasıyla vuruşlar yapmaya başladı ve bundan hoşlanıyordu.”

Ron’un verdiği eğitimle birlikte bir süre sonra çok güzel resimler yapmaya başladı. Öyle ki, yaptıkları galerilerde sergilenmeye başlıyor. Özellikle atın ilk dört resmi bir haftada satılır. Kendine özgü tarzı, rastgele, kalın vuruşları ile tuvali renklendiriyor. ABD’de ünü artan atın eserlerini satın almak için yüzlerce kişi sıraya giriyor. Resimlerden elde edilen gelir ise yine Metro’nun tedavisi için kullanılıyor. Tedavilere olumlu cevap veren Metro, eserlerini konakladığı ahıra kurulan bir stüdyoda yapıyor.

Metro’nun eserleri 50 ila 500 dolar arasında alıcı buluyor. Haftada bir veya iki resim sattıklarını belirten Ron, elde edilen gelirin yarısını eski yarış atların yeniden eğitimine harcayan bir vakfa yatırıyor.