SPOR: “Üst düzey oyuncular”

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş-Fenerbahçe maçı hakkında yorumlarda bulundu. Çok fazla stres yapacak bir maç olmadığını ifade eden Fikret Orman, Maçkolik Radyo’da Coşkun Gülbahar’ın sorularını yanıtladı. Orman, “Bizim oyuncularımız üst düzey oyuncular. Bu sene 50’ye yakın maç yaptılar, çoğu da üst düzey maçlardı. Onlar açısından inanılmaz derecede stres yaratacak bir durum yok. Lyon maçları; Benfica ve Napoli maçları daha stresli olmuştur. Bu derbi olduğu için kendi içinde bir önem arz ediyor ama aşırı bir şey olduğunu hiç düşünmüyorum.” diyerek, sözlerine şu şekilde devam etti:

“İnşallah seyredenlere keyif veren bir futbol ortaya konur. İsmine yakışır bir derbi olur diye umut ediyorum. Bu arada taraftarlarımıza da seslenmek istiyorum. Sakin olsunlar, aynı Lyon maçındaki gibi. Maça diri gelsinler. 90 dakika takımlarının arkasında olsunlar. Yanlarındakinin bir taşkınlık yapmasına mani olsunlar. Vodafone Arena’da oynayacağımız, derbi haricinde, iki maç daha var. Kasımpaşa maçı oynayacağız, Osmanlıspor maçı oynayacağız. Sakin ve tam destek hareket etmelerini bekliyorum.” dedi.

Maçın hakemi Fırat Aydınus hakkında da açıklamalarda bulunan Fikret Orman, “Maç oynandıktan sonra hakemlerle ilgili yorum yaparız. Gazetelere baktığım zaman, en formda hakemin o olduğunu yazıyor hakem yorumcuları. İnşallah formdadır, düzgün bir maç yönetir. Taraftarlarımızdan hakemle alakalı fazla derecede tepki var ama Vodafone Arena’ya gelecek, ilk defa da orada maç yönetecek, uzun zamandır da ilk kez Beşiktaş maçı yönetecek. Allah hakem şansı versin, ne diyelim…” ifadelerini kullandı.

Fikret Orman’a yöneltilen “Frikiklerin başına kimi zaman Q7, kimi zaman Talisca geçiyor. Hangisi sizi daha çok heyecanlandırıyor?” sorusunu da, “Valla ben keşke gol olsa diye düşünüyorum, hiç fark etmez. Biri sol ayaklı, biri sağ ayaklı. Onlar yan yana durduğunda kaleci solda mı, sağda mı durması gerektiğini anlamıyor. Sola yaklaştığı zaman Quaresma atıyor, sağa yaklaştığında Talisca atıyor. İkisi de çok önemli silahlar. Benim için hiç fark etmiyor, gol olsun da ne olursa olsun” şeklinde yanıtladı.