KÜLTÜR: Vizyondaki filmler

Mayıs ayında sinemalarda yepyeni filmler vizyona girdi. Romantik, komedi, dram, fantastik, biyografi, animasyon, fantastik, korku türlerindeki film yelpazesiyle sinema salonları sinema severleri bekliyor. Bu hafta vizyondaki filmleri sizler için derledik:

666 Cin Musallatı
Vizyon Tarihi: 5.05.2017
Yaşamını korku ve gerilim üzerine senaryolar yazıp satmakla sürdüren ve tek gelirini senaristlikle sağlayan Gürkan, sosyal medyada dikkatini çeken sıra dışı bir haber doğrultusunda yaşananları araştırmaya başlar. Güzel bir hikâye yakalıyabileceğini düşünen Gürkan, İstanbul’dan Fethiye-Kayaköy’e seyahat eder. Ev halkından hayatta kalan iki kız kardeşten biri olan Nihale, kendisini psikolog olarak tanıtan ve onları yardım etmek için geldiğine ikna eden Gürkan’ın evde kalmasına izin verir. Gürkan yaşanılan olayları araştırmaya başlar. Kısa bir süre içinde yaşanan sıra dışı olayların içine ister istemez dahil olmaya başlayan Gürkan’ın amacı sadece hayatta kalma mücadelesi olmaya başlar.
Yönetmen: Fuat Yılmaz
Oyuncular: Ekrem İspir, Elif Yaz, Demet Basmacı, Teena Tabbarah, Tahsin Dursun
Süre: 73 Dakika
Tür: Korku

Baş Belası
Vizyon Tarihi: 5.05.2017
Asya’nın düğününe iki gün kalmıştır fakat babasının ricası üzerine Çanakkale’deki bir cenaze törenine katılmak zorunda kalır. İstanbul’a dönüşü ise hayatının en önemli yolculuğu haline gelmez üzeredir. Çünkü Asya tanıyabileceği en saf ve sakar insanla tanışır ve Çanakkale’den İstanbul’a birlikte çıkacakları macera dolu yolculuk her ikisi için de hayatlarında önemli değişikliklere sebep olacaktır. Yönetmenliğini Tolga Baş’ın üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Çetin Altay ve Selen Seyven başı çekerken kendilerine Mesut Yar, Uğur İzgi, Yakup Yavru ve Ender Gülçiçek eşlik ediyor. Komedi türündeki filmin senaryosu ise Yücel Öztürk’e ait. Yapımcılığını Artist Film Yapım’ın üstlendiği filmde müzikler Fatih Yavuz’a ait.
Yönetmen: Tolga Baş
Oyuncular: Mesut Yar, Selen Seyven, Çetin Altay
Süre: 85 Dakika
Tür: Komedi

Çılgın Ziyaretçiler 3: İhtilal
Vizyon Tarihi: 5.05.2017
Şövalye Godefroy de Montmirail ve yetiştirdiği şövalye adayı Jacquouille 1793 yılında yaşamaktadır. Zincirlerinden kurtulmak için hileye başvuran ikili, Montmirail ailesinin tehlikeli kaçışına katılırlar. Amaç ise zaman yolculuğudur.
Yönetmen: Jean-Marie Poiré
Oyuncular: Jean Reno, Karin Viard, Christian Clavier
Süre: 110 Dakika
Tür: Komedi

Eski Sevgili
Vizyon Tarihi: 5.05.2017
Senaryonun tamamının İstanbul’da geçtiği filmde Sayışman, Barış karakterine hayat verirken, İşçil ise onun 63 kere ayrılıp barıştığı ve bir türlü unutamadığı eski sevgilisi Feride’yi canlandırıyor. Filmde, 14 Şubat günü yolları tesadüfen kesişen çiftin macera dolu bir günü anlatılıyor.
Yönetmen: Emir Khalilzadeh
Oyuncular: Bade İşçil, Tolgahan Sayışman, Sadi Celil Cengiz
Süre: 93 Dakika
Tür: Romantik Komedi

Gamba: Macera Çetesi
Vizyon Tarihi: 5.05.2017
İki fare, Gamba ve Mampuku, büyük bir metropolün küçük bir köşesinde yaşarlar. Bir gün, Gamba bir kutu etiketi üzerine basılan bir deniz görüntüsüyle büyülenir. Gamba hayatı boyunca şehirde büyüdüğü için, denizin ne olduğunu bilmiyordur. Mampuku ona denizin düşünülemez derecede büyük bir su birikintisi olduğunu söylediğinde, Gamba derhal gidip görmeye karar verir. Mampuku gönülsüzce onu takip eder. İkilinin macerası böylelikle başlamış olur.
Yönetmen: Tomohiro Kawamura,Yoshihiro Komori
Süre: 92 Dakika
Tür: Animasyon

Gerçeğin İki Yüzü
Vizyon Tarihi: 5.05.2017
Yetenekli ve çekici bir doktor Afrika’nın çatışma bölgelerinden birinde görevini sürdürmektedir ve bu esnada aynı bölgede çalışan birine aşık olur. Aşk ikisi için de başlamış olsa da aşkı ile son derece tehlikeli olan ve ciddi mesai isteyen işini dengede tutmak bir hayli güç olacaktır.
Yönetmen: Sean Penn
Oyuncular: Javier Bardem, Jared Harris, Charlize Theron
Süre: 130 Dakika
Tür: Dram

Saplantı
Vizyon Tarihi: 5.05.2017
Heigl, bitmiş evliliğini aşamamış, boşandığı kocası David(Stults)’in Julia Banks (Dawson) ile nişanlanıp, daha önce birlikte yaşadıkları eve getirmesini, aynı zamanda kızları Lilly (Isabella Rice) ile yeni ve mutlu bir hayat kurmasını problem eden eski eş Tessa Connover’ı canlandırmaktadır. Yeni eş ve üvey anne rolüne alışmaya çalışan Julia ise sonunda hayalindeki ve sıkıntılı geçmişine bir perde çekmesine yardımcı olabilecek birini bulduğuna inanmaktadır. Ama Tessa’nın patolojik kıskançlığı yakın zamanda Julia’nın hayalini bir kabusa dönüştürmeye çalışacaktır.
Yönetmen: Denise Di Novi
Oyuncular: Katherine Heigl, Whitney Cummings, Rosario Dawson
Süre: 100 Dakika
Tür: Gerilim

T2 Trainspotting
Vizyon Tarihi: 5.05.2017
Önce bir fırsat vardı… sonra bir ihanet. Üzerinden yirmi yıl geçmiştir. Çok şey değişmiş, fakat bir o kadar şey de aynı kalmıştır. Mark Renton (Ewan McGregor) ev olarak tanımlayabildiği tek yere geri döner. Onu bekleyenler vardır: Spud, Sick Boy ve Begbie… Bekleyen başka eski dostlar da vardır: Keder, kayıp, neşe, intikam, nefret, dostluk, sevgi, özlem, korku, pişmanlık, diamorfin, kendini harap etme ve ölümcül tehlike; hepsi ona hoş geldin demek için sıraya girmişlerdir ve dansa katılmaya hazırdırlar.
Yönetmen: Danny Boyle
Oyuncular: Robert Carlyle, Steven Robertson, Ewan McGregor
Süre: 117 Dakika
Tür: Dram

Umudun Kıyısında
Vizyon Tarihi: 5.05.2017
İstanbul’da fotoğraf sanatçısı olan Ufuk, hayatı geldiği gibi yaşayan biridir. Hayata karşı sorguladığı tek gerçeklik, fotoğraflarına da konu ettiği küresel ısınma ve yenilenebilir enerji konularıdır. Bir gün Esma adında bir kadınla tanışır. Esma tanıdığı kadınlara göre oldukça dominant ve düşündüğünü söyleyebilme cesareti gösteren biridir. Nitekim ilk tanışmaları pek hoş olmaz ve çok sert bir tartışma yaşarlar. Devam eden günlerde sık sık karşılaşmaları aralarında bir yakınlaşma sağlar. Ufuk bu dönemlerde önemsemediği baş dönmeleri ve kısa süreli hafıza kayıpları yaşamaktadır. Ufuk hastalığı sonucu hastaneye kaldırılır. Hastane odasında gözlerini açtığında yan yatağında yatan Umut ile karşılaşır. Umut hasta olmasına rağmen yüzünden gülümsemeyi eksik etmeyen bir delikanlıdır. Ufuk, Umut’un saf ve masum bir insan olduğunu anladığında hayatı hoyratça yaşadığını daha iyi anlar. Tahlil sonuçlarına göre her ikisinin de beyninde tümör vardır. Ufuk hayatla olan bu son yolculuğunda ona eşlik eden arkadaşı Umut’la güzel günler geçirmek için çalışır.
Yönetmen: Haydar Işık
Oyuncular: Ümit Acar, Levent Sülün, Burçin Abdullah
Süre: 105 Dakika
Tür: Dram

Çatışma
Kahire, 2013 yazı… Devriminin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen Mısır’da hayat hala normale dönmemiştir. Mursi’nin devrilmesiyle de ülke yeniden kaynama noktasına ulaşır ve insanlar tekrar sokaklara dökülür. Bu kaosun ortasında polisin gözaltına aldığı bir grup insan, bir kamyonette bir gün boyunca mahsur kalır. Değişik geçmişleri, inançları ve hayatları olan bu insanlar, yaşadıkları zorlu sınavı atlatmak için her şeyden önce insan olduklarını hatırlayabilecekler mi?
Yönetmen: Mohamed Diab
Oyuncular: Nelly Karim, Hani Adel, El Sebaii Mohamed
Süre: 97 Dakika
Tür: Dram

https://youtu.be/RcfOQDo74BE

Dalida
Vizyon Tarihi: 28.04.2017
Ünlü şarkıcıyı İtalyan oyuncu Sveva Alviti’nin canlandırdığı filmde Dalida’nın sadece Gigi L’amoroso (Aşkı Bulacaksın) ile uluslararası müzik dünyasında büyük üne kavuşması değil, aynı zamanda içsel bir arayışla çıktığı Hindistan yolculuğu, disko müziğinin altın yıllarında yeniden parlaması, sıra dışı ve yıldız olmak üzere doğmuş bir kadının öyküsü anlatılıyor.
Yönetmen: Lisa Azuelos
Oyuncular: Sveva Alviti, Nicolas Duvauchelle, Riccardo Scamarcio
Süre: 124 Dakika
Tür: Biyografi

Galaksinin Koruyucuları 2
Vizyon Tarihi: 28.04.2017
Marvel’dan “Galaksinin Koruyucuları 2” filminde ekip kâinatın uzak cephelerinde dolaşırken çeşitli maceralara dahil olmaya devam ediyor. Koruyucular, yeni kurdukları ailelerini korumak için savaşırken Peter Quill’ın asıl geçmişinin gizemini de çözmek zorundadırlar. Eski düşmanlar yeni müttefiklere dönüşürken, hayranların klasik çizgi romanlardaki favori karakterleri kahramanlarımızın yardımına koşuyor. Marvel Sinema Evreni genişlemeye devam ediyor.
Yönetmen: James Gunn
Oyuncular: Zoe Saldana, Chris Pratt, Karen Gillan
Süre: 137 Dakika
Tür: Aksiyon