GÜNDEM: Herkes için geçerli

Ve BTK son noktayı koydu. Bundan sonra internette yeni veya eski düzenleme fark etmeksizin tüm obenelere ek ürcet yansıtılmayacak. Evinde sabit internet aboneliği olan milyonlarca kişi için yeni bir dönem başladı. Artık saat 02.00-08.00 arası kullanım kota dışı sayılacak. İnternet hızında da düzenlemeye gidildi. Peki yeni dönemde bağlantı hızları nasıl değişecek? İşte merak edilenler… İnternet kullanıcıları için Adil Kullanım Kotası’nda (AKK) yeni dönem artık hayata geçti. Türkiye’deki 10 milyon fazla sabit internet abonesinin kabusu olan hız kotasında iyileştirilmeye gidiliyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) AKK’da yaptığı iyileştirmelerle, artık kotasını dolduran kullanıcılara daha yüksek internet hızı veriyor.

SABAHA DEK ÜCRETSİZ İNDİRME

Yeni dönemde en önemli değişiklik gece internet kullanımında olacak. Gece 02.00 ile sabah 08.00 arası artık AKK uygulanmayacak. Yani bu 6 saat arasındaki kullanım aylık kotadan yemeyecek. Bu da kullanıcıları biraz olsun rahatlatacak.

İNTERNETTE YAVAŞLAMAYA SON

Artık AKK kotasını dolduran kullanıcılara daha hızlı bağlantılar sunuluyor. Daha önce AKK kotasını dolduran kullanıcılara 3 mbps gibi düşük hızda bir hız verilirken, artık daha hızlı bağlantılar sağlanacak. 31 Aralık 2018’de ise adil kullanım kotasının tamamen kaldırılması bekleniyor.