TURİZM: Festival başladı!

‘Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali’ başladı. Bu yıl 11’incisi düzenlenen festivalin ana teması ‘Dünya Harikaları ve Mitler’ olan festival 1 Mayıs’tan itibaren ziyaretçileri ile buluşuyor. Ayrıca festivalde ’15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Günü Özel Köşesi’ de hazırlandı.

12 ülkeden 20 sanatçının katıldığı festivalde 10 bin ton kum kullanarak dünya harikaları ve mitolojik kahramanların kumdan heykelleri yapıldı. 8 bin metrekarelik sergi alanında 150’den fazla kum heykel yer alıyor. Sergi, 1 yıl boyunca açık olacak.

Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali (SANDLAND), Lara Sahil Bandı’nda düzenleniyor ve dünyanın en büyük kum heykel etkinlikleri arasında yer alıyor.

TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi, Antalya Tanıtım Vakfı ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ninde yer aldığı pek çok kuruluş tarafından desteklenen festivale yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Geçici sanat ürünü olan bu heykellerin yapımında sadece su ve kum kullanılıyor. Heykeller tek kişilik ya da 2-3 kişiden oluşan gruplar halinde üretiliyor. Kum heykel sanatının felsefesinde, hiç bir şeyin kalıcı olmadığı ve her şeyin geçici olduğu yer alır. Bu nedenle devasa boyutlardaki bu heykeller belli bir süre sonra yıkılarak ortadan yok edilir.